Logo texelsecourant.nl
Foto: Liselotte Schoo

Texel Culinair "op 'n aare manier"

De zestiende editie van Texel Culinair van 13 tot en met 15 september staat in het teken van 'foodswap'.

Foodswap betekent letterlijk: het ruilen van voeding. De trend is ontstaan in New York, waar mensen onderling eten ruilden. Sinds dit jaar wordt de term ook gebruikt wanneer (ongezonde) ingrediënten vervangen worden door een gezonder alternatief. Naast het gegeven dat plantaardig eten populairder wordt, wordt steeds meer gezocht naar plantaardige alternatieven voor vlees, suiker of koolhydraten.

Deelnemers aan Texel Culinair worden uitgedaagd gerechtjes te presenteren waarbij een ingrediënt wordt omgewisseld voor een gezondere variant. Chef-koks van 25 restaurants gaan de culinaire strijd aan voor de meest opvallende en smaakvolle ingrediënten-wissel waarbij de chef-koks zoveel mogelijk gebruik maken van Texelse ingrediënten.

Andreas Schraag, voorzitter Texel Culinair: "Na gans, rund, zeegroenten en vis als thema ingrediënt hebben we dit jaar gekozen voor de foodswap; een 'andere manier' van eten klaarmaken. Op 'sien Texels' zeggen we dan 'n aare manier. We haken in op de uit Brooklyn overgewaaide trend van foodswap; je kunt er echt alle kanten mee op, je bent niet gebonden aan één gerecht of één 'wissel'. Ik ben dan ook echt heel erg benieuwd waar de chef-koks ons mee gaan verrassen binnen dit thema!"

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.



Reageren!