ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH verliest dik in merkwaardige wedstrijd

Algemeen

ZDH heeft de 6-1-zege op Oudesluis van vorige week geen goed vervolg kunnen geven. Sterker, in Kolhorn gingen de Hoornders in een merkwaardige wedstrijd met 6-2 hard onderuit tegen Kaagvogels.

Al binnen zeven minuten stond het 2-0. Eerst anticipeerde de verdediging van ZDH niet goed op een dieptepass en even later kreeg Kaagvogels een penalty, nadat ZDH-verdediger Lars Frederici had geprobeerd zijn tegenstander de bal te ontfutselen en de scheidsrechter vond dat hij dit onreglementair deed.

ZDH herstelde zich aardig en kreeg een paar goede kansen, maar Gijs de Graaf schoot naast en een kopbal van Tom Bijl vloog rakelings over. Dure missers, want er was nog maar iets meer dan een half uur gespeeld toen de score was verdubbeld. Bij de 3-0 liet ZDH zich in de luren leggen bij een snel genomen corner, bij de 4-0 ging een kopbal fraai in de kruising.

Ook in het vervolg kreeg ZDH grote kansen, maar het leed werd nog erger. In duel met een tegenstander leek Barry van der El weinig fout te doen, maar de scheidsrechter stuurde hem van het veld. Na de wedstrijd werd de rode kaart omgezet in een gele, maar daar schoot ZDH weinig meer mee op.

Met Koen Jansen voor Willem Rommets en Hans Berbée voor Lars Frederici probeerde ZDH er na de thee toch nog iets van te maken. Na een kwartier ging Bijl in het strafschopgebied naar de grond en kregen de Hoornders een penalty, die door De Graaf onberispelijk werd benut. Er leek nog wel meer mogelijk, maar een paar minuten later stond het 5-1 en was de wedstrijd definitief gespeeld.

In het vervolg gebeurde er nog van alles en scoorde beide ploegen nog één keer. Het doelpunt van ZDH viel in de laatste minuut. Beer van Gelder, ingevallen voor Tijs van Exel, pegelde de bal op de lat, waarna De Bruijn alert reageerde en in de rebound raak knikte.

Volgende week speelt ZDH thuis tegen Sint Boys.