Het terrein van Waves.
Het terrein van Waves. Foto: Waves

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Waves Festival krijgt vorm

Algemeen

Waves, het nieuwe festival rondom de Ronde om Texel begint steeds meer vorm te krijgen. De organisatie stuurde deze week een tekening op met de terreinindeling. Bovendien is er voor lezers van de Texelse Courant korting wanneer ze online kaarten kopen in de voorverkoop.

WAVES-festivaldirecteur Dorian van Rijsselberghe: "WAVES wordt eigenlijk een soort 'Ronde om Texel XL'. Dus vijf dagen lang topsport op het water, een prachtig festivalterrein op het strand met liveoptredens van bekende artiesten en dj's en volop activiteiten voor de bezoekers op het strand en het water." Dorian is als festivaldirecteur en medeorganisator nauw betrokken bij de plannen en uitrol van het festival op het strand bij Paal 17. Van Rijsselberghe: "Als je naar rechts kijkt zie je naast Zomers eerst de wedstrijdunits van de Ronde met daarachter het besloten festivalterrein. In deze public area kan iedereen als vanouds gewoon weer terecht. Op het festivalterrein zijn twee podia, is er ruimte voor onder andere clinics en beachyoga en kun je natuurlijk wat te eten of drinken halen. Op het grote podium vind je op donderdagavond The Dirty Daddies, op vrijdag treden onder andere RONDÉ en de Spaanse feestband La Pegatina op en zaterdag onder andere Wulf en afsluiter Nielson."

Lezers van de Texelse Courant profiteren voor een beperkte periode van een exclusieve korting als ze online hun kaarten in de voorverkoop bestellen: €5,- korting op dagkaarten en maar liefst €10,- korting op passe partouts, op is op. Ga naar www.wavesfestival.nl/texel en gebruik tijdens het bestellen de kortingscode Texelwaves.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2