Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra in Singel 39.
Lies Visschedijk en Waldemar Torenstra in Singel 39. Foto: Pief-Weyman

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Ontroerende feelgood-film in bioscoop

Algemeen

In Cinema Texel zijn 'Singel 39' en 'Tea with the Dames' (alleen dinsdag te zien tijdens senioren middag) nieuw in Cinema Texel. Daarnaast is 'Pokémon Detective Pikachu' toegevoegd aan de reguliere filmagenda.

Singel 39:

Dé ontroerende feelgood film van dit voorjaar. Mo (39), kort voor Monique (Lies Visschedijk), heeft het helemaal voor elkaar: een baan als hartchirurg, een lieve familie, een maandelijks bezoek van haar minnaar én een prachtig pand aan de Singel in Den Haag. Wanneer de aantrekkelijke kunstenaar Max (Waldemar Torenstra) ineens bij haar op de stoep staat, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Max valt op mannen, maar heeft ook een kinderwens. Mo is überhaupt niet met het moederschap bezig. Ze weet al niet waar ze de tijd vandaan moet halen om iets leuks te doen, laat staan om serieus te daten. Als Max via een app op zoek gaat naar de ideale moeder voor zijn nageslacht, begint Mo zich af te vragen of er toch meer is in het leven dan enkel haar carrière.

Tea with the Dames

Zestig jaar geleden ging er een aardverschuiving door het Britse culturele establishment. Net zoals in de muziek en mode beleefde de theaterwereld een explosie van creativiteit en talent. Het effect ervan is tot op de dag van vandaag voelbaar. Cruciaal voor de creatieve en sociale veranderingen was een groep jonge actrices, onder anderen Eileen Atkins, Judi Dench, Joan Plowright en Maggie Smith. Allen zijn inmiddels geridderd tot Dame voor hun belangrijke bijdragen aan het acteursvak.
 
Pokémon Detective Pikachu

In de eerste live-action Pokémon film, Pokémon Detective Pikachu vertolkt Ryan Reynolds de hoofdrol Pikachu, het iconische gezicht van het Pokémon fenomeen. Een van de meest succesvolle en populaire franchises ter wereld, bij jong en oud. Fans wereldwijd kunnen Pikachu nu zien zoals ze hem nog nooit gezien hebben, als Detective Pikachu, een Pokémon als geen ander. De film toont een breed scala aan geliefde Pokémon karakters, ieder met zijn eigen unieke krachten en karaktereigenschappen. Het verhaal begint wanneer top privé detective Harry Goodman mysterieus vermist raakt. Zijn vermissing zorgt ervoor dat zijn 21 jarige zoon Tim op zoek gaat naar de reden van zijn verdwijning. In zijn zoektocht krijgt Tim hulp van de voormalige partner van zijn vader: Detective Pikachu, een schattige, hilarische, maar verwarde detective. Als ze erachter komen dat zij het enige mens-Pokemon duo zijn dat elkaar kan verstaan, besluiten Tim en Pikachu samen te werken om het mysterie te ontrafelen. Jagend op aanwijzingen reizen de twee door de straten van Ryme City, een zorgeloze, moderne metropool waar mensen en Pokémon naast elkaar leven in een hyper realistische live-action wereld. Ze komen een enorme diversiteit aan Pokémon tegen en ontdekken een duister plot die de vreedzame balans tussen mens en Pokémon zou kunnen verstoren.

Het volledige programma:

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 14 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 19 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1