Leo Saal slaat af
Leo Saal slaat af

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren Senioren 1 redt het niet in tweede klasse

Sport

Het Heren Senioren 1 team van de Texelse golfclub degradeert nadat ook de derde wedstrijd in de poule van de tweede klasse van de NGF-competitie is verloren. Dat handhaving lastig zou worden, is op voorhand bekend, maar het feit dat in deze divisie twee teams per poule degraderen, maakt de uitdaging er zeker niet makkelijker op.

De Texelse senioren moeten het op de Westfriese Golfclub in Westwoud opnemen tegen Olympus 2 uit Amsterdam dat pas één van haar drie wedstrijden heeft gewonnen, maar op papier wel sterker is dan de eilanders. En dat is ook de realiteit.

Dirk Boumans en Leo Saal zijn tijdens de greensomes over negen holes weliswaar in staat hun eerste punt in deze editie van de landelijke competitie te pakken, maar de twee overige duo's, Jos Bosma en Jan Winnubst alsmede Hans de Beer en Jos Kager verliezen.

Ook in de singels over 18 holes heeft het Texels zestal weinig in te brengen. Kager wint als enige (2 up) en Saal sleept er een gelijkspel uit, maar de andere Texelaars delven het onderspit. Eindstand 4-14.

Vrijdag wordt de vierde en laatste ronde gespeeld op Golfclub De Hoge Dijk, de thuisbasis van Olympus, tegen Haarlemmermeersche 2 en dan zou het Texelse team nog een rol kunnen spelen bij de ontknoping, want het blijft in deze poule spannend tot het laatste moment. Voornaamste kanshebbers zijn de senioren van Westfriese 1, maar ook Spaarnwoude 1 en Olympus maken nog kans.

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2