ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH boekt grote zege op Oudesluis

Algemeen

ZDH heeft de 6-1 nederlaag tegen VZV van drie weken geleden resoluut van zich afgespeeld door Oudesluis in Den Hoorn met exact dezelfde cijfers te verslaan.

ZDH begon voortvarend. Er werd goed gecombineerd en de gasten zagen Gijs de Graaf een paar keer gevaarlijk opduiken. Ook bij de gevaarlijke corners van Kees Lap en een kopbal van Tijs van Exel was ZDH kansrijk, maar pas na een half uur viel het openingsdoelpunt. De Graaf krulde de bal uit een vrije schop langs de muur en de keeper. Mike de Bruijn verdubbelde vijf minuten later de score. Hij ontfutselde een tegenstander de bal en passeerde de keeper met een bekeken schuiver.

Het leek een eenvoudige  middag voor ZDH te worden, maar op slag van rust strafte een speler van Oudesluis te veel risico in de opbouw resoluut af. Hij snoepte de bal af van keeper Tom Reijnders en schoot de bal in het verlaten doel.

Met Lars Frederici voor Joost Boekel had ZDH ook na de thee een overwicht, al liet Oudesluis zich niet onbetuigd. Reijnders maakte zijn fout goed door de bal na een afstandschot katachtig over de lat te tikken. Na een minuut of twintig scoorde De Graaf 3-1. Hij reageerde alert toen de bal na een 'gekraakt' schot op een meter van de doellijn bleef liggen. Ondertussen waren Willem Rommets en Beer van Gelder in de ploeg gekomen voor Sil van Lingen en Van Exel.

In het laatste kwartier nam ZDH definitief afstand van de gasten. Een aanval over de rechterflank leek te smoren, maar De Bruin ving de bal op en bediende De Graaf, die met de rug naar het doel aflegde op Tom Bijl: 4-1. Tien minuten voor tijd beleefde invaller Frederici zijn 'finest hour'. Reijnders trapte de bal ver uit, Bijl tikte door op de mee opgekomen linksback, waarna 'Fredje' de doelman met een schot in de verre hoek verschalkte. Het was zijn eerste goal voor ZDH 1. Vlak voor tijd maakte De Bruijn na een combinatie met Van Gelder ook nog 6-1. Het was alweer de zestiende treffer van de 39-jarige voorzitter. Een evenaring van zijn beste seizoenscore, inmiddels vijftien jaar geleden.

Komende zondag speelt ZDH in Kolhorn tegen Kaagvogels.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 6 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2