Mike Bosma in de aanval
Mike Bosma in de aanval

Dit artikel is geschreven door
Golfclub De Texelse

één van de gezelligste golfclubs van Nederland

Heren Texel 1 op roze wolk

Sport

Heren 1 van Golfclub De Texelse doet zondag goede zaken op Golfclub De Hoge Dijk bij Abcoude door Veldzijde 1 met 11-7 te verslaan.

Winnen in deze sterke poule zou mooi zijn, want dan is er zelfs nog kans op poulewinst. Wie had het gedacht? Niemand. Handhaving was een verlangen, poulewinst een onwerkelijke droom. Vier honden spelen om een been en De Texelse 1 gaat er mee heen? Het zal toch niet?

Veldzijde 1 is net als het Texelse team middenmoter in de poule. De handicaps van beide zestallen zijn aan elkaar gewaagd en dat is geruststellend. Tijdens de greensomes over 18 holes verliezen Antoine Kersten en Kevin van Zuilekom op de laatste hole. Menno Schuijl, dit jaar invaller, speelt samen met Mike Bosma. De routinier Schuijl, immer de rust zelve heeft een positieve invloed op de Bosma-telg. Ze walsen over hun tegenstanders heen en als op de negende een putt van een metertje of tien valt, breekt dat hun opponenten mentaal op. 7/5 winst.

Captain Herbert de Geer en Tim de Haan hebben nog geen greensome verloren, maar staan na een stroef begin al snel 4 down. Dat laten ze niet over hun kant gaan. Geertje en Haantje vechten terug en komen zelfs aan de leiding met 1up. Ze verliezen de 18e en dus worden de punten gedeeld. Tussenstand 3-3. Op naar de singles.

Kersten gaat in afwezigheid van Hugo Groothuis, die deelneemt aan het NK tot 15 jaar, als eerste van start bij de 18 holes singles. Hij doet wat een eerste man moet doen, winnen; 4/3. Ook Van Zuilenkom wint, 3/1 evenals De Geer; 4/3. Nog 1 puntje nodig voor de victorie. Schuil kan de focus niet vinden en zijn tegenstander is hem rap de baas (5/6). Er is nog 1 punt nodig voor de overall victorie en met een gelijk spel schieten beide teams niks op. Bosma start als vijfde en houdt de spanning er lang in, maar op de 17-de staat hij 2up en is verliezen er niet meer bij. Het wordt uiteindelijk 2/1. De overwinning van De Texelse 1 is een feit. Bosma glimlacht van oor tot oor. De Haan heeft het zwaar, speelt tegen een op papier sterkere tegenstander, maar heeft alle kans om te winnen. Helaas; 1/3. In het clubhuis en zitten de mannen op een spreekwoordelijke roze wolk. 11-7 winst en zelfs nog kans op poulewinst, maar dan moet Veldzijde 1 op 12 mei wel van Westfriese 1 winnen en 'onze' Texelaars van Olympus 1. Het zal toch niet?

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 21 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30