Afbeelding
Foto: Roparun

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Roparun Estafetteloop

Sport

Het team van de Texelrunners vertrekt op de tweede zaterdag van juni naar Hamburg voor de start van de jaarlijkse 'Roparun'. Doel is om zoveel mogelijk geld op te halen om de kwaliteit van leven van mensen met kanker en hun gezin te verbeteren.

In het team zitten acht lopers en vier fietsers, die de lopers zullen begeleiden. De lopers en fietsers zijn in twee groepen verdeeld en elke groep legt vijf etappes van ruim 50 kilometer af om de afstand Hamburg-Rotterdam te overbruggen. Terwijl de ene groep loopt en fietst, kan de andere groep slapen op de bedden die in de touringcar van het team zijn geplaatst.

Als iemand de diagnose kanker heeft gekregen, volgt vaak een tijd waarin diverse behandelingen elkaar opvolgen. Voor de partner van de patiënt is het vinden van een slaapplaats in de buurt van het ziekenhuis noodzakelijk. Een Texelaar vertelt over de gang van zaken in het gastenverblijf van het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis (AVL): "Als mijn vrouw geopereerd moest worden, hoefde ik me over een slaapplaats geen zorgen te maken. Eén telefoontje naar het gastenverblijf van het AVL en ik had een kamer. Bij aankomst in Amsterdam meldde ik me bij de portier van het verblijf en kreeg een sleutel. Er werd me een kamer toegewezen en ik kreeg een plekje in de koelkast waar ik eten kon zetten. Het verblijf staat naast het ziekenhuis en in een paar minuten was ik bij mijn vrouw. Soms ging ik alleen maar even om het hoekje kijken hoe het met haar ging, overdags of 's nachts, het maakte niet uit want ik was op loopafstand van haar. In het gastenverblijf zijn behalve kamers ook een gezamenlijke woonkamer en keuken ingericht. Daar kan gekookt worden, waarvoor je overigens zelf de boodschappen moet halen. In de woonkamer kon je andere mensen in een vergelijkbare situatie ontmoeten en wat afleiding vinden in gesprekken of televisie kijken. Ook lagen er boeken en spelletjes. Als het zo spannend wordt tijdens de behandeling dat je dichtbij je partner moet zijn, is het fijn dat je gebruik kunt maken van het gastenverblijf. In deze moeilijke tijd heb ik dat als heel positief ervaren. Een goede zaak dat het AVL dit jaar een aanzienlijke bijdrage uit de opbrengst van de Roparun zal ontvangen om een renovatie van het gastenverblijf te realiseren!"

In de aanloop naar het evenement organiseren de Texelrunners diverse activiteiten om geld in te zamelen. Zo is er op zaterdag 4 mei de Roparun Estafetteloop. Tijdens de estafette lopen teams van vier personen samen 21 of 30 km. Als er één een kilometer loopt fietsen de andere drie mee. Start bij Stayokay, inschr. via teamsport@texel.nl. Kosten min. €10.-per team.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 8 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 13 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1