Logo texelsecourant.nl
Leerlingen van Stella Maris zingen de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuis Hollewal toe.
Leerlingen van Stella Maris zingen de bewoners van verpleeg- en verzorgingshuis Hollewal toe. (Foto: Vrije School Stella Maris)

Hollewal toegezongen door leerlingen Stella Maris

Een verrassing zondag voor bewoners van verpleeghuis Hollewal in Den Burg. Ze werden toegezongen door leerlingen van Vrije School Stella Maris in Den Burg.

In een lange sliert liepen de leerlingen van Stella Maris vrijdag zingend het verpleeghuis binnen. In de hand droegen zij een zelfgemaakte Palmpasenstok van stokken of takken uit de natuur, vrolijk versierd met gekleurd crêpepapier, een slinger van gedroogd fruit en een zelfgebakken broodhaantje.

De Palmpasenstok staat voor de levensboom: het symbool van groei- en levenskrachten. Jonge kinderen versieren daarbij een hoepel, die als teken staat voor de kracht van de zon. Oudere kinderen maken een kruis, dat de kruisiging van Jezus symboliseert.

De bewoners genoten zichtbaar. Een aantal kinderen gaf, volgens traditie, de kleurrijke stok aan een bewoner. De dag kon daardoor voor bewoners en leerlingen niet meer stuk. De actie van de kinderen ging vooraf aan Palmpasen dat zondag in Den Burg. De Koog en De Cocksdorp werd gehouden. Dat gebeurt altijd in de week voor Pasen.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het beheer van paden op de Hoge Berg door middel van schapenbegrazing is een goed idee.Reageren!