ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH lijdt grote nederlaag in 't Veld

Algemeen

Na een maand met twee zeges, een gelijkspel en een eervolle nederlaag tegen het bijna ongenaakbare Oosterend, reisde ZDH zondag vol goede moed naar 't Veld voor de wedstrijd tegen VZV. Al bij rust stonden de Zwaluwen echter met 5-0 achter. Na de thee ging het beter, maar de winst was en bleef voor de thuisploeg: 6-1.

In de openingsfase zocht VZV met verzorgd spel de aanval, maar verstoorde ZDH die opzet met succes. De eerste kans was dan ook voor de gasten. Gijs de Graaf had een eentwee kunnen aangaan met Mike de Bruijn, maar hield de bal knap bij zich en besloot met een schot dat net over het doel ging. Uit de eerste de beste aanval van VZV was het met een knappe kopbal wel raak: 1-0. Niet veel later werd het 2-0 door een prachtig afstandsschot. In het kwartier erop leek ZDH de controle terug te krijgen, maar na een halfuur sloeg VZV hard toe en nog voor rust werd het ook nog 4-0 en 5-0.

In de rust heerste er een grafstemming bij ZDH. Coach Nico Kremer besloot Sil van Lingen en aanvoerder Daniël Bakker van positie te laten ruilen, waarna de ploeg een stuk feller begon te spelen. Dat resulteerde in een aantal mogelijkheden. Na een goede onderschepping door Lars Frederici en een steekpassje van De Bruijn, scoorde De Graaf 5-1.

In het vervolg bleef ZDH goed voetballen, maar kreeg ook VZV een kans. De lob eindigde boven op de lat. Nadat Willem Rommets aanvoerder Bakker had vervangen, maakte de topscorer van VZV zijn vierde doelpunt. In de slotfase hadden De Graaf en De Bruijn de score een voor ZDH vriendelijker aanzien kunnen geven, maar doelpunten bleven uit.

De komende twee zondagen is ZDH vrij. Op 5 mei komt Oudesluis naar Den Hoorn.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00