Logo texelsecourant.nl

Tuincentrum Van der Werve

Al vijftig jaar een begrip

Ruiken, zien, beleven en inspiratie opdoen bij Tuincentrum Van der Werve aan de Bernhardlaan in Den Burg. "Wij hebben een groot assortiment, zoals graszoden, tuinmeubelen en –decoraties, kamerplanten, bloempotten, bestratingsmateriaal, tuinhout, ed."

Een vertrouwd adres, dit jaar is het precies vijftig jaar geleden dat C.P. van der Werve, vader van Jeroen en Stefan, met de verkoop van perkplantjes de basis voor het tuincentrum en hoveniersbedrijf legde. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip op Texel. Met als kroon op het werk twee jaar geleden de opening van het nieuwe, stijlvolle tuincentrum.

Op ruim 1500 vierkante meter binnen en buiten ben je zomaar niet uitgekeken. Op de buitenplaats volop kleur. Een uitgebreide collectie perkplanten: margrieten, geraniums en ander perkgoed in alle denkbare kleuren en vormen. Kruipers, klimmers, bodembedekkers, vaste planten en struiken.

Ook een grote verzameling vaste planten voor de border, van hortensia tot lavendel, in verschillende hoogtes en kleuren. En allerlei soorten struiken, bijvoorbeeld om de tuin aantrekkelijk te maken voor vogels, vlinders en andere insecten. Denk aan het zaaien van bijvoorbeeld allerlei soorten wildmengsels, met klaproos, koren-, gouds- en andere bloemen. "Wij verkopen ook zelf gekweekte groenteplantjes (vanaf €0,25). Wij hebben diverse zomerbollen, zoals dahlia, gladiool, lelie en freesia en groenteplantjes. "

Verder hebben wij diverse struiken, zoals druiven, bramen, bessen. En fruitbomen, zoals appels, peren, pruimen en kersen. Dit is nuttig om zelf op te eten en voor insecten en vogels, die zijn er ook gek op. Plantmateriaal van hoge kwaliteit, afkomstig van goede leveranciers.

Van der Werve is ook het adres waar je terecht kunt voor advies. Bijvoorbeeld over coniferen of laurieren. Jeroen: "Sommige soorten kun je op Texel beter niet planten, want die zijn niet bestand tegen de zeewind." Zo voorkom je teleurstelling. Wie zelf wil tuinieren is welkom, maar wie zijn of haar tuin wil laten aanleggen kan er ook terecht. "Van de bestrating tot nieuwe grasmat, border en schutting." Voor de doe-het-zelvers een uitgebreide collectie tuinhout, stenen, tegels, grind, tuinhuisjes en tuindecoraties. Ook gewasbescherming, vogelvoer, nestkastjes, insectenhotels, binnen- en buitenpotten, tuingereedschap, brandhout, houtskool, paraplu's, tuinkussens. afbeeldingen op canvas, andere decoraties en souvenirs. Kijk voor leuke aanbiedingen op Facebook!

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De werkgroep Hartversterkend pleit ervoor de bouw van huisjes op de parkeerplaatsen aan de Burgwal (plan C Den Burg Centrum) alsnog uit te voeren.Reageren!