Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Tuincentrum Van der Werve

Algemeen

Al vijftig jaar een begrip

Ruiken, zien, beleven en inspiratie opdoen bij Tuincentrum Van der Werve aan de Bernhardlaan in Den Burg. "Wij hebben een groot assortiment, zoals graszoden, tuinmeubelen en –decoraties, kamerplanten, bloempotten, bestratingsmateriaal, tuinhout, ed."

Een vertrouwd adres, dit jaar is het precies vijftig jaar geleden dat C.P. van der Werve, vader van Jeroen en Stefan, met de verkoop van perkplantjes de basis voor het tuincentrum en hoveniersbedrijf legde. Sindsdien is het bedrijf uitgegroeid tot een begrip op Texel. Met als kroon op het werk twee jaar geleden de opening van het nieuwe, stijlvolle tuincentrum.

Op ruim 1500 vierkante meter binnen en buiten ben je zomaar niet uitgekeken. Op de buitenplaats volop kleur. Een uitgebreide collectie perkplanten: margrieten, geraniums en ander perkgoed in alle denkbare kleuren en vormen. Kruipers, klimmers, bodembedekkers, vaste planten en struiken.

Ook een grote verzameling vaste planten voor de border, van hortensia tot lavendel, in verschillende hoogtes en kleuren. En allerlei soorten struiken, bijvoorbeeld om de tuin aantrekkelijk te maken voor vogels, vlinders en andere insecten. Denk aan het zaaien van bijvoorbeeld allerlei soorten wildmengsels, met klaproos, koren-, gouds- en andere bloemen. "Wij verkopen ook zelf gekweekte groenteplantjes (vanaf €0,25). Wij hebben diverse zomerbollen, zoals dahlia, gladiool, lelie en freesia en groenteplantjes. "

Verder hebben wij diverse struiken, zoals druiven, bramen, bessen. En fruitbomen, zoals appels, peren, pruimen en kersen. Dit is nuttig om zelf op te eten en voor insecten en vogels, die zijn er ook gek op. Plantmateriaal van hoge kwaliteit, afkomstig van goede leveranciers.

Van der Werve is ook het adres waar je terecht kunt voor advies. Bijvoorbeeld over coniferen of laurieren. Jeroen: "Sommige soorten kun je op Texel beter niet planten, want die zijn niet bestand tegen de zeewind." Zo voorkom je teleurstelling. Wie zelf wil tuinieren is welkom, maar wie zijn of haar tuin wil laten aanleggen kan er ook terecht. "Van de bestrating tot nieuwe grasmat, border en schutting." Voor de doe-het-zelvers een uitgebreide collectie tuinhout, stenen, tegels, grind, tuinhuisjes en tuindecoraties. Ook gewasbescherming, vogelvoer, nestkastjes, insectenhotels, binnen- en buitenpotten, tuingereedschap, brandhout, houtskool, paraplu's, tuinkussens. afbeeldingen op canvas, andere decoraties en souvenirs. Kijk voor leuke aanbiedingen op Facebook!

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen gisteren 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2