Logo texelsecourant.nl

ZDH in slotseconde naast Vesdo

ZDH heeft zondag aan de spannende thuiswedstrijd tegen Vesdo ternauwernood een punt overgehouden. Invaller Willem Rommets schoot de Zwaluwen in de slotseconde naar een gelijkspel (2-2).

ZDH tegen Vesdo was een ontmoeting vol strijd, waarin beide ploegen volop kansen kregen. Dat was tamelijk verrassend, omdat de taaie opponent uit Schagerbrug de minst productieve ploeg van de 5de klasse A is, maar tegelijkertijd één van de sterkste defensies heeft.

De thuisploeg kwam na een half uur op voorsprong. Verdediger Joost Boekel glipte langs twee tegenstanders en speelde af op Tom Bijl. De lange Groninger zet voor en zag een verdediger de bal pardoes klaarleggen voor Mike de Bruijn. De topscorer van ZDH aarzelde niet en plaatste de bal zuiver in de hoek. Het was alweer zijn veertiende doelpunt van dit seizoen.

Vesdo kwam nog voor rust op gelijke hoogte. Volgens ZDH gingen er twee overtredingen aan het doelpunt vooraf, maar de scheidsrechter liet doorspelen, waarna de bal met wat geluk in de loop van één van de tegenstanders kwam en keeper Tom Reijnders kansloos was.

Na de thee had Vesdo de overhand. Reijnders verkeek zich op een mislukte hoge voorzet, waarna de bal praktisch op de doellijn kon worden ingetikt. Ook in het vervolg waren de gasten beter, maar was ZDH in de counter een paar keer gevaarlijk. Helaas had met name Gijs de Graaf het vizier niet op scherp.

In de slotseconde zat het de Zwaluwen toch een keer mee. Een voorzet van de thuisploeg werd niet goed verwerkt, waarna invaller Willem Rommets de bal kon oppikken en met een fraai geplaatst schot in de linkerbovenhoek mikte. Een prachtige treffer en zijn eerste voor het vlaggenschip van de Hoornders.

ZDH schiet weinig op met het punt. Het gat met Vesdo, dat één positie hoger staat, blijft zeven punten. Wel blijft de ploeg van coach Nico Kremer kansrijk voor de derde periodetitel. Zondag wacht in 't Veld de uitwedstrijd tegen VZV.

ZDH Den Hoorn
Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga speulen met Ouwe Sunderklaas:Reageren!