Logo texelsecourant.nl

IVN kinderlezing in de bibliotheek

Natuurbeleving voor kinderen, IVN StrunerKids 

Dit jaar gaat de natuurvereniging IVN Texel elke maand een activiteit voor basisschoolkinderen organiseren onder de naam IVN StrunerKids. De ene keer is dat een excursie, de andere keer wordt er gebouwd voor en in de natuur en nu hebben we onderzoekers gevraagd om een kinderlezing te geven in de serie 'Wat eet ...?'. 

Donderdagmiddag 4 april om 3 uur komen de onderzoekers dr. Jan van Franeker en Suse Kühn, beiden van Wageningen Marine Research, in de bibliotheek een kinderlezing geven over de noordse stormvogel. Waar leeft deze bijzondere stormvogel? Wat eten ze precies en wat komen wij hierdoor te weten over het leven op zee? De onderzoekers zijn erachter gekomen dat noordse stormvogels niet alleen natuurlijk voedsel eten, maar wat eten ze dan nog meer? 

Deze gratis lezing is voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en wordt gegeven in de Bibliotheek in Den Burg, Drijverstraat 7. Het begint om 15:00 uur het duurt ongeveer een uur. 

Ben je ook nieuwsgierig geworden naar de noordse stormvogel? Meld je dan gauw aan door een mail te sturen naar texelsenatuurstruners@gmail.com en vol=vol. 

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!