Logo texelsecourant.nl
Foto: Jeroen van Hattum

Vlaming en Geus denderen door

John Vlaming en Eric Jan Geus lijken nog een serieuze gooi te gaan doen naar het clubkampioenschap. Na hun tweede achtereenvolgende rondewinst zijn ze inmiddels een serieuze bedreiging voor Gerda en Freek Veeger.

John Vlaming en Eric Jan Geus hebben de laatste weken de wind flink in de rug. De beide routiniers kenden - voor hun doen - een matig seizoen. De laatste weken wordt echter veel verloren terrein goed gemaakt. Ook in deze ronde werd de winst binnengehaald met een score van 7255 punten. Daardoor stijgen Vlaming en Geus naar de tweede plaats. Jelle Wiersma en Sjaak Sipsma haalden de tweede plaats binnen, waarmee zij de spanning onder in het klassement verder opvoerden. Met een opening van 2238 punten volgden twee matige rondjes, maar het slotakkoord van 1880 punten zorgde voor een score van 7022 punten. Zij blijven daarmee veertiende, maar de verschillen onderin zijn erg klein dus er kan nog een flinke sprong gemaakt worden. Ook Bas Tromp en Frans Stark lijken de vorm weer gevonden te hebben. Zij haalden de derde plaats binnen met 6985 punten. De scores waren wel wisselvallig, twee spelletjes van boven de 2000 werden afgewisseld met twee spelletjes beneden modaal. Tromp en Stark blijven vierde, maar hebben zeker nog uitzocht op de top-3. Frans Bos en George Eelman haalden de vierde plaats binnen met 6905 punten. Dat was vooral te danken aan een geweldige uitschieter van 2793 punten, de hoogste score in 16 beurten van dit seizoen. Slachtoffer van deze dadendrang waren Hans Westdorp en Meijert Laan. Zij hadden alles tegen en moesten genoegen nemen met een schamele 569 punten. Bos en Eelman maken een mooie sprong in het klassement en stijgen van twaalf naar tien. Theo Witte deed - wederom met gelegenheidspartner Thijs Smit - onderin goede zaken door vijfde te worden. De Wittes behaalden 6854 punten en stijgen van dertien naar twaalf. Het gemiddelde was met 6350 punten aan de hoge kant. Er werden 39 marsen gespeeld; dat is het hoogste aantal van dit seizoen tot nu toe.

In het algemeen klassement houden Gerda en Freek Veeger de leiding. Zij hebben 1620 punten voorsprong op John Vlaming en Eric Jan Geus. Hans Westdorp en Meijert Laan staan nu derde op 2012 punten achterstand. 

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!