Logo texelsecourant.nl
De vernieuwde Staart in polder Waalenburg.
De vernieuwde Staart in polder Waalenburg. (Foto: Ton Zegers)

Vernieuwde De Staart krijgt vorm

De Staart in polder Waalenburg wordt momenteel heringericht tot een nieuwe weg waar maximaal 60 kilometer per uur mag worden gereden.

Combinatie Tessel heeft het oude asfalt verwijderd en nieuwe, smallere asfaltstrook terug aangelegd. Aan de zijkant van deze strook komen grasbetontegels.

Volgens een bericht dat de provincie eerder verspreidde, blijft De Staart daardoor even breed als hij was, maar wordt de nieuwe weg optisch smaller. Er zijn aan beide kanten ook waterpartijen, waardoor de weg een soort dijk in het landschap lijkt te zijn geworden.

Halverwege De Staart komt een uitkijkpunt met uitzicht op de kreek, parkeerplaatsen en een bankje. Daar geldt straks een maximum snelheid van 30 kilometer per uur.

Om het autoverkeer te remmen wordt daar ook wegversmalling geplaatst, waar automobilisten elkaar niet kunnen passeren. Op die plek gaat een voorrangsregeling gelden.

Om landbouwverkeer tegemoet te komen, worden er geen drempels geplaatst. Als het goed is, gaat De Staart weer open als de werkzaamheden klaar zijn.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!