Logo texelsecourant.nl

Schrijfworkshop in de bibliotheek

Op woensdag 27 maart van 10.00 tot 13.00 uur is erin de bibliotheek een schrijfworkshop verzorgd door Femke Kegel. 

Het thema van de Boekenweek 2019 is: De moeder, de vrouw. Iedereen heeft een moeder. Daar kun je een boek over schrijven. Het is een bron van verhalen. De bibliotheek biedt ruimte voor die verhalen in een schrijfworkshop. 

Tijdens de Boekenweek gaan we schrijven over je (groot-) moeder en jezelf. Je neemt een ochtend de tijd om herinneringen op te halen en ze in een ruimer perspectief te plaatsen. Je schrijft erover en maakt zo opnieuw kennis met jouw unieke verhaal. Je ontdekt je eigen schrijfstijl. 

Wie is/ was de vrouw, waaruit jij geboren bent? Waarin was/ is ze een voorbeeld, of juist niet? Welke rol had/ heeft ze voor jou? Wat is kenmerkend? 

Via toegankelijke schrijfopdrachten schrijft je pen de verhalen op papier. Je schrijfsels vormen samen een levendig en kleurrijk portret. Je hoeft daar niets voor te kunnen, de woorden rollen vanzelf uit je pen. Inspiratie en herinneringen komen als vanzelf op gang. De schrijfsels van de anderen in de groep brengen nieuwe perspectieven met zich mee. Dat werkt verrassend, geeft inzicht, plezier en herkenning. Je gaat naar huis met hernieuwde kennismaking. Met je moeder en met jezelf. Je krijgt inspiratie en ideeën om thuis verder te schrijven. 

De workshop kost € 5,- aanmelden kan bij www.kopgroepbibliotheken.nl  

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!