Logo texelsecourant.nl
Foto: Google

Slotdebat Provincie in De Kiekendief

In theater De Kiekendief op De Krim wordt zondag vanaf 20:00 uur een debat gehouden tussen acht deelnemende partijen aan de Provinciale Statenverkiezingen. Alle vijftien deelnemende partijen aan de verkiezingen hebben een uitnodiging gekregen voor het slotdebat, acht hebben gehoor gegeven. Iedereen is welkom.

"Voor veel mensen is de provincie een 'ver van hun bed show'. De verkiezingen voor de Provinciale Staten en het Waterschap, die volgende week woensdag worden gehouden, lijken misschien niet zo'n aantrekkelijk onderwerp, maar bij deze instanties wordt veel besloten dat grote impact op Texel heeft. 

Onder leiding van gespreksleider Tessa van Daalen wordt er gedebatteerd over wonen, bereikbaarheid, de Texelhopper, waterbeheer, energie en natuurontwikkeling. Of alle onderwerpen aan bod komen hangt af van de beschikbare tijd. Het publiek kan meedoen door via het systeem Menti met de telefoon vragen of opmerkingen te maken. Halverwege het programma wordt uitleg gegeven over het belangrijke werk van het Waterschap en wordt de grote 'Waterschapskwis' gehouden. Voor de zwevende kiezers houden alle kandidaten aan het eind een betoog van een minuut, waarin ze hun speerpunten voor de komende Statenperiode naar voren brengen.

De deelnemers aan het slotdebat zijn: Code Oranje Piet Mazereeuw, CDA Dennis Heijnen, D66 Ilse Zaal, GroenLinks Zita Pels, PvdA Adnan Tekin, PvdD Fabian Zoon, SP Eric Smaling en VVD Cees Loggen.
 

Het debat is van 20.00 tot 22.00 uur. De zaal is open vanaf 19.30 uur.


 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!