Logo texelsecourant.nl

Vlaming en Geus naar top-3

Eric Jan Geus en John Vlaming haalden de winst binnen in ronde 22 van de klaverjascompetitie en maken weer deel uit van de top-3. Gerda en Freek Veeger nemen de leiding over.in het algemeen klassement.

Eric Jan Geus en John Vlaming bewezen maandagavond dat één slecht spelletje niet fataal hoeft te zijn. Zij schoten uit de startblokken met een spelletje van 2145 maar zagen die winst helemaal verdampen in het tweede spelletje waarin slechts 1096 punten werden gehaald. De heren zaten echter niet bij de pakken neer en met een slotakkoord van 2349 en 1910 werd de rondewinst gemakkelijk zeker gesteld. Zij haalden 7500 punten en staan daarin meteen weer derde in het algemeen klassement. Theo Witte haalde met gelegenheidsmaat Thijs Smit een keurige tweede plaats binnen. Dat was hard nodig ook, want na een aantal avonden met weinig geluk waren de gebroeders Witte dragers geworden van de rode lantaarn. Dankzij de score van 7026 punten werd die weer overgedaan aan de concurrentie en kunnen de Wittes via de dertiende plaats verder naar boven klimmen. Titelverdedigers Tiny Zwaneveld en Piet Moree maakten een eind aan een beroerde serie door derde te worden. Zij haalden 6892 punten binnen. De top-3 is nu wel even uit zicht, maar de vijfde plaats werd daarmee in ieder geval geconsolideerd. Gerda en Freek Veeger profiteerden optimaal van een kleine misstap van de leiders. Zelf haalden zij de vierde plaats binnen met 6841 punten. Zij staan daarmee weer eerste, maar met nog vier weken te spelen is de voorsprong van 677 punten nog niet genoeg om zeker te zijn van de titel. Cees Vinke en Carlo Bos zetten hun opmars voort, deze keer haalden zij de vijfde plaats binnen met 6711 punten. Het betekende weer winst in het klassement, zij stijgen van acht naar zeven. Het gemiddelde wat met 6220 punten wat lager dan normaal. Ook het aantal marsen was niet echt hoog, 23x haalde een koppel alle slagen binnen.

In het algemeen klassement leiden Gerda en Freek Veeger, met een kleine voorsprong op Hans Westdorp en Meijert Laan. John Vlaming en Eric Jan Geus zijn de laatste weken goed bezig, maar een achterstand van 2070 is toch vrij groot om nog goed te maken. Daarachter staan Bas Tromp en Frans Stark met een achterstand van 2818 punten op de vierde  plaats.

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!