2-3 verlies De Koog tegen koploper

In een regenachtige treffen tegen Conzelo heeft De Koog het onderspit gedelfd.

Na een boeiend voetbalgevecht ging de ploeg uit Waarland er uiteindelijk met de punten vandoor.

In de beginfase was een ietwat onrustig De Koog in staat om een paar kansjes te creëren. Een schot van Yorgo Helleman vloog vlak naast en Robin Schoo had een goede scoringsmogelijkheid, maar kwam net niet uit met z'n passen.

De Koog kwam na een goed halfuur spelen ongelukkig achter, door een tweemaal van richting veranderd schot. Keeper Eddy Witte ging gestrekt naar de hoek, maar de bal was onhoudbaar geworden: 0-1

De spits van de gasten schoot kort voor rust ook de 2-0 tegen de touwen. Een weergaloos schot belandde in de winkelhaak buiten bereik van Koger goalie Witte.

Na de thee vocht De Koog voor wat het waard was en maakte het de nr. 1 in de 4e klasse A knap lastig. Toch keek het in de tweede helft na een kwartier spelen tegen een 0-3 achterstand aan. Wel gezegd, een mooie aanval over meerdere schijven, werd na een kwartier spelen in de tweede helft vakbekwaam afgerond.

Ondanks de 0-3 achterstand ebde het geloof niet weg bij De Koog en ging het stug op zoek naar de aansluiting. Die aansluiting kwam er in de 66e minuut. De vers in de ploeg gebrachte Yoni Houwing schoot op een afgemeten bal van Yorgo Helleman knap in de verre hoek raak: 1-3

Voor De Koog was dit het signaal om nog eens aan te zetten, ook omdat Conzelo door deze treffer wat ongerust leek te worden. De Texelaars waren inmiddels ook 1 op 1 gaan spelen en dat betekende meer risico, maar ook de kans op meer gevaar voorin. Dat gevaar werd omgezet in nog een doelpunt voor De Koog. De mee opgekomen Andries Kuip schoot in de 85e minuut een voorzet van Rick Bijpost in de verre hoek: 2-3

De voorsprong voor de gasten was nu miniem geworden maar De Koog had met nog een goede 5 minuten te gaan, de klok tegen. Voor Conzelo was het nu vrouwen en kinderen eerst en werd de bal in de hoek van het veld geschoten om bij de hoekvlag tijd te winnen. De goed fluitende scheidsrechter vloot in de 94e minuut af en De Koog greep net naast een resultaat.

Trainer Martin Koorn: "Het voetbal was vandaag niet altijd even goed van onze kant. Vooral veel slordigheden in de passing, maar daar stond wel een goed strijdbaar collectief tegenover.

0-3 achter komen en dan jezelf terug in de wedstrijd voetballen naar een 2-3, vind ik klasse. Dat getuigt van karakter. Jammer dat we er uiteindelijk geen gelijkspel uit hebben weten te slepen. Het had gekund, maar of dat verdiend was geweest weet ik niet, want Conzelo was ´overall´ gezien, vandaag wel de betere ploeg."

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00