Logo texelsecourant.nl
Foto: StayOkay

Gratis cursus in Week van de Ondernemer

Tijdens de Week van de Ondernemer wordt op donderdag 14 maart in Stayokay een presentatie gegeven door Stef Driesen en Selma van der Graaf van ABN Amro. Zij nemen de aanwezigen mee in de (macro)economische vooruitzichten voor Texel.

Daarbij zullen zij ingaan op de concrete kansen die er zijn, om hier slim op in te spelen. Speciale aandacht gaat uit naar de energietransitie. Niet alleen de (opvallende) verwachtingen van gasten, overheden, investeerders en banken komen hierbij aan bod. "Maar vooral de praktische do's en don'ts. Dit alles aan de hand van concrete voorbeelden, van onder meer horecapaviljoen Circl, restaurantketen Pavarotti's, vergaderlocatie The Green House en Stayokay. Kortom: een leuke en inhoudelijke sessie die u verder kan helpen, bij dat wat er komen gaat", stelt VVV Texel.

Veiligheid

Op het programma staan ook twee cursussen van 'Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid'. De cursussen worden donderdag 14 maart van 16:00 tot 17:30 en van 19:00 tot 20:30 uur aangeboden in Stayokay Texel. Deze sessies zijn bedoeld voor iedereen die werkzaam is in detailhandel en horeca op Texel, dus niet alleen ondernemers.

De recente uitkomsten van Misdaadmeter onderschrijven het belang en de actualiteit van goede preventie op Texel. De misdaadmeter laat een toename van het aantal bedreigingen (+70%) en mishandelingen (+5%) op het eiland zien. "De cursus Veiligheid biedt deelnemers praktische tips over waar je je kassageld laat, hoe je het veilig afvoert en hoe je bijvoorbeeld omgaat met een agressieve gast. Ook de politie zal aanwezig zijn om te spreken over opvolging van meldingen, aangiftes, cameratoezicht en samen met CCV het vaststellen van behoeften aan vervolgacties", stelt VVV Texel.

Vier jaar geleden is onder grote belangstelling op Texel ook een dergelijke training georganiseerd, Deze training werd als praktisch en leerzaam beschouwd. Deelnemers leerden bijvoorbeeld dat als je iemand groet bij het binnenkomen, de kans dat ie wat wil stelen al met 50 procent is gedaald (voelt zich bekeken).

Aanmelden

De training is gratis en bedoeld voor iedereen die (parttime en fulltime) werkt in horeca en detailhandel, of daar graag wil werken. Scholieren en studenten zijn uiteraard ook welkom. Aanmelden voor een trainingssessie kan via www.twvdo.nl.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Ik ga speulen met Ouwe Sunderklaas:Reageren!