Het voedsel wordt uitgedeeld.
Het voedsel wordt uitgedeeld. Foto: stichting Hulp Oost-Europa Texel

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Hulpgoederen in Roemenië aangekomen

Algemeen

Dankzij de stichting Hulp Oost-Europa Texel is er opnieuw een trailer met hulpgoederen naar Roemenië, ditmaal naar de hoofdstad Boekarest.

In deze stad staan officieel vijfduizend daklozen geregistreerd. Omdat de stad bezocht wordt door vele toeristen, is er besloten dat de daklozen moesten verhuizen naar een apart deel van de stad, zodat ze niet zichtbaar zijn.

Onder de daklozen zijn vele gezinnen, die eerst in een huis woonden, maar door omstandigheden op straat terecht zijn gekomen en hier nu moeten zien te overleven. Vanaf Texel is een contact ontstaan met een groep vrijwilligers in Boekarest en samen spannen wij ons in om deze groep mensen te helpen.

Zo hebben de vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel weer veel hulpgoederen klaargemaakt en met vereende krachten werd door de ouderen van Texel weer binnen een dag een oplegger van veertien meter lengte gevuld.

"Deze week zijn de goederen aangekomen in Boekarest. Er is veel voedsel meegegaan dat ingezameld is op Texel en toen we hoorden dat er ook veel behoefte is aan paracetamol, boden spontaan enkele mensen aan, om dit te gaan kopen. Dit meeleven is toch hartverwarmend...", vertelt Ria van der Vis. In het transport zaten verder tenten en slaapzakken, als ook matrassen en dekbedden, warme kleding en schoenen, complete kinderbedjes en knuffels. Vooral aan kinderkleding en schoenen is groot gebrek. Op het moment vriest het daar nog tien graden. Als eerste zijn ze begonnen met het uitdelen van voedsel (zie foto).

Helpen

"Wilt u meehelpen om weer een hulptransport mogelijk te maken?", stelt Ria van der Vis, "een bijdrage is heel welkom op: NL18 RABO 036 25 21 905 t.n.v. STICHTING HULP OOST-EUROPA TEXEL ( met ANBI goedkeuring)."

De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 23 uur geleden 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen gisteren
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
Afbeelding
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3
De Palmpasenoptocht in De Koog.
Lopen met broodhaantjes voor Palmpasen Algemeen 25 mrt, 10:30 2