Logo texelsecourant.nl
Het voedsel wordt uitgedeeld.
Het voedsel wordt uitgedeeld. (Foto: stichting Hulp Oost-Europa Texel)

Hulpgoederen in Roemenië aangekomen

Dankzij de stichting Hulp Oost-Europa Texel is er opnieuw een trailer met hulpgoederen naar Roemenië, ditmaal naar de hoofdstad Boekarest.

In deze stad staan officieel vijfduizend daklozen geregistreerd. Omdat de stad bezocht wordt door vele toeristen, is er besloten dat de daklozen moesten verhuizen naar een apart deel van de stad, zodat ze niet zichtbaar zijn.

Onder de daklozen zijn vele gezinnen, die eerst in een huis woonden, maar door omstandigheden op straat terecht zijn gekomen en hier nu moeten zien te overleven. Vanaf Texel is een contact ontstaan met een groep vrijwilligers in Boekarest en samen spannen wij ons in om deze groep mensen te helpen.

Zo hebben de vrijwilligers van de stichting Hulp Oost-Europa Texel weer veel hulpgoederen klaargemaakt en met vereende krachten werd door de ouderen van Texel weer binnen een dag een oplegger van veertien meter lengte gevuld.

"Deze week zijn de goederen aangekomen in Boekarest. Er is veel voedsel meegegaan dat ingezameld is op Texel en toen we hoorden dat er ook veel behoefte is aan paracetamol, boden spontaan enkele mensen aan, om dit te gaan kopen. Dit meeleven is toch hartverwarmend...", vertelt Ria van der Vis. In het transport zaten verder tenten en slaapzakken, als ook matrassen en dekbedden, warme kleding en schoenen, complete kinderbedjes en knuffels. Vooral aan kinderkleding en schoenen is groot gebrek. Op het moment vriest het daar nog tien graden. Als eerste zijn ze begonnen met het uitdelen van voedsel (zie foto).

Helpen

"Wilt u meehelpen om weer een hulptransport mogelijk te maken?", stelt Ria van der Vis, "een bijdrage is heel welkom op: NL18 RABO 036 25 21 905 t.n.v. STICHTING HULP OOST-EUROPA TEXEL ( met ANBI goedkeuring)."

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!