Koken.
Koken.

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Zes koks in opleiding willen op Texel blijven

Algemeen

Zes van de negen mensen die momenteel de koksopleiding op Texel volgen, hebben aangegeven dat zij op het eiland willen blijven werken.

Drie van de zes stromen na dit schooljaar door naar de koksopleiding niveau 3 in Schagen. De huidige opleiding is niveau 2. De drie kunnen na de doorstroming bij hun huidige leerwerkbedrijven op het eiland blijven.

Dat heeft het college laten weten in antwoord op vragen van GroenLinks hoeveel actieve deelnemers de koksopleiding heeft. Die ging in september 2018 van start met dertien mensen.

Volgens het college is zes absoluut gezien geen groot aantal, maar is de start van de Texelse opleiding daarmee wel heel positief.

De Texelse koksopleiding kwam er op initiatief van diverse partijen op Texel om bijtijds wat te doen tegen het oplopend tekort aan personeel in de horeca.

Via het UWV werden mensen geworven die zonder werk zaten. Zij hebben - voor de duur van de opleiding - woonruimte in de kokscampus achter het gemeentehuis in Den Burg, volgen twee dagen in de week les via het ROC en werken vier dagen in de week in de praktijk om het vak in de vingers te krijgen.

Bedoeling is dat er een vervolg komt aan de Texelse koksopleiding.

Paaseieren zoeken met de Paashaas.
Paaseieren zoeken op Texel Algemeen 21 minuten geleden 1
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 17 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11