Logo texelsecourant.nl
Koken.
Koken.

Zes koks in opleiding willen op Texel blijven

Zes van de negen mensen die momenteel de koksopleiding op Texel volgen, hebben aangegeven dat zij op het eiland willen blijven werken.

Drie van de zes stromen na dit schooljaar door naar de koksopleiding niveau 3 in Schagen. De huidige opleiding is niveau 2. De drie kunnen na de doorstroming bij hun huidige leerwerkbedrijven op het eiland blijven.

Dat heeft het college laten weten in antwoord op vragen van GroenLinks hoeveel actieve deelnemers de koksopleiding heeft. Die ging in september 2018 van start met dertien mensen.

Volgens het college is zes absoluut gezien geen groot aantal, maar is de start van de Texelse opleiding daarmee wel heel positief.

De Texelse koksopleiding kwam er op initiatief van diverse partijen op Texel om bijtijds wat te doen tegen het oplopend tekort aan personeel in de horeca.

Via het UWV werden mensen geworven die zonder werk zaten. Zij hebben - voor de duur van de opleiding - woonruimte in de kokscampus achter het gemeentehuis in Den Burg, volgen twee dagen in de week les via het ROC en werken vier dagen in de week in de praktijk om het vak in de vingers te krijgen.

Bedoeling is dat er een vervolg komt aan de Texelse koksopleiding.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Het besluit om de beslissing rond de toeristenbelasting te bevriezen, vergroot mijn vertrouwen in de politiek.Reageren!