Afbeelding
Foto: Job Schepers

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Rob op weg naar Los Angeles

Algemeen

Rob Daalder is op weg naar Los Angeles. Dat valt te lezen op de website Support Rob

"Het is zover! Rob en familie zijn vandaag vertrokken naar Amerika. Na een kleine 3 maanden van vele activiteiten en evenementen is het vandaag zover. Rob is vertrokken naar Amerika voor z'n gewenste operatie bij Dokter Schievink in Los Angeles." Het is de bedoeling dat er - als de situatie het toelaat - af en toe een update op de website van Support Rob komt.

De afgelopen maanden was heel Texel in de ban van de zieke Rob Daalder. Enkel een behandeling in de Verenigde Staten biedt hoop. De familie sprak onlangs in een zeer uitgebreide ingezonden brief haar dankbaar uit. De brief vindt u hieronder.

"Wat zijn wij bevoorrecht"

Zoveel mensen hebben zich ingezet om Rob naar Amerika te krijgen. Belangeloos en vol overtuiging wordt er keihard voor gewerkt. Wat een energie wordt er ingestoken keer op keer. Met rode wangen en soms tot tranen geroerd kijken wij toe. Onverwachte momenten waarbij het bij mensen zo uit het hart komt.

Hoe moeilijk is het om te ontvangen, maar hoe blij worden mensen van geven. Ontzettend blij zijn wij met de mensen om ons heen die een lange adem hebben. Ze helpen ons om positief verder te gaan. Die positiviteit delen ze onder de eilandbewoners en zelfs daarbuiten. Zo vasthouden aan het geloof dat het gaat en moet lukken.

Texel blijkt daar weer uniek in te zijn. Binnen twee weken zelfs het landelijke nieuws gehaald. Het was niet zozeer de bedoeling, maar Texel bleek interessant genoeg. Wij hebben zoveel bewondering en respect voor de inzet van iedereen.

Dit doen we allemaal voor het eerst. Niets van tevoren verwachten, maar wel hopen. Met zijn allen zijn we voor een doel gegaan. En hoe ongelofelijk veel komt er bij kijken. Maar niets werd ondoordacht ondernomen. Alle stappen werden weloverwogen genomen en er werd tot in de kleinste details over nagedacht. In een korte tijd werd er zoveel met elkaar bereikt. Dat was ook het doel en onze hoop.

Het moet toch iedereen goed doen wat er wordt neergezet door iedereen. Vol warmte en ook stille initiatieven van anonieme mensen. Hoe kunnen wij iedereen bedanken. Onmogelijk! Wij voelen ons soms zo klein, maar ook gesterkt door jullie allemaal.

Openheid, eerlijkheid tegenover discretie en vertrouwen. Deze woorden zijn weloverwogen gekozen. De drie mannen van de Stichting Support Rob willen er niets van weten, maar het zijn kanjers die er ongelofelijk veel tijd in hebben gestoken.

Met hulp van een prachtige groep mensen eromheen, die we de activiteitencommissie noemen. We zijn dankbaar en hebben ontzettend veel respect voor iedereen die zich heeft ingezet voor ons. Heel Texel bedankt voor deze bijzondere periode. Wij gaan nu aan het tweede deel beginnen. Een spannende tijd in Amerika, maar met een prachtig vooruitzicht op een nieuw deel van leven voor ons.

Veel liefs,

Rob, Mirjam en Ben.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 9 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 11 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 12 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 15 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 16 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00