ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH onderuit tegen sterk Wiron

Algemeen

Het is ZDH niet gelukt Wiron opnieuw te verrassen. Eerder dit seizoen wonnen de Zwaluwen in een waar doelpuntenfestijn nog met 6-5, maar in Den Oever waren de Wieringers duidelijk een maatje te groot: 5-2.

In het eerste half uur hield ZDH zich keurig staande, al had het sterke Wiron een licht veldoverwicht en de beste kansen. Rond de twintigste minuut waren de Hoornders gevaarlijk met een drietal corners. Uit de laatste kreeg Barry van der El een vrije schietkans. Zijn schot miste het doel.

Na 34 minuten opende Wiron de score. Spits Mark Schouwenaar, in Den Hoorn al vier keer succesvol, benutte de ruimte die hij in het strafschopgebied kreeg en schoot hard raak: 1-0. Vanaf de aftrap ging het meteen weer mis. Tijs van Exel gaf een slordige pass, waarna Joost Boekel een voorzet vanaf rechts nog probeerde te onderscheppen, maar de bal snoeihard achter zijn eigen doelman Tom Reijnders schoot. Nog voor rust werd het uit een vlotte aanval ook nog 3-0.

Met een verstevigd middenveld had ZDH na rust meer grip op het spel. Dat voorkwam niet dat spits Schouwenaar al snel 4-0 kon laten aantekenen. Even later scoorden de Hoornders tegen. Met een beetje geluk, want de mee opgekomen verdediger Boekel wilde een voorzet geven, maar zag de bal tot ieders verbazing in de bovenhoek zeilen.

Daarna leek Wiron het wel geloven en ontstond er veel ruimte voor ZDH om aan te vallen. Gijs de Graaf, Mike de Bruijn en Koen Jansen kregen prima kansen, maar waren niet trefzeker, waarna het toch weer Wiron was dat scoorde. Het viel de Zwaluwen te prijzen dat ze het hoofd koel hielden. Vlak voor tijd leverde dat nog een tweede doelpunt op. Laatste man Guido Boogaard kreeg de bal mee na een combinatie tussen De Bruijn en invaller Willem Rommets. Hij stuitte eerst nog op doelman, maar in tweede instantie scoorde hij wel.

Zondag hebben de Hoornders vrij. Een week later staat in Oosterend de derby tegen de trotse koploper op het programma.

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.