Logo texelsecourant.nl

Rondewinst voor Vlaming en Geus.

John Vlaming en Eric Jan Geus haalden in de negentiende ronde van de klaverjascompetitie hun tweede rondewinst van dit seizoen binnen. Hans Westdorp en Meijert Laan deden goede zaken en nemen meer afstand van de directe concurrentie.

John Vlaming en Eric Jan Geus moesten dit jaar erg lang wachten op hun eerste score boven de 7000 van dit seizoen. Normaal gesproken draaien deze cracks daar hun hand niet voor om, maar dit seizoen is Vrouwe Fortuna niet op de hand van deze meervoudig clubkampioenen. De laatste weken begint het echter te draaien en sluipen zij in het klassement omhoog. Dat werd deze week bekroond met een score van 7048, die vooral gestalte kreeg in het laatste spelletje van 1962 punten. Geus en Vlaming stijgen deze week van acht naar zeven. Ook bij Bas Tromp en Frans Stark loopt het dit seizoen niet zoals andere jaren. Gisteravond leken de heren aan te sturen op een stunt na de hoogste partij in zestien beurten in dit seizoen tot nu toe. Carlo Bos en Cees Vinke werden geslachtofferd met een score van 2515 tegen 987. Het vervolg was jammer genoeg even minder met drie min of meer modale spelletjes rond de 1500 punten. Dankzij de opening haalden Tromp en Stark toch 7004 punten. In het klassement stijgen zij daarmee van vijf naar drie. Hans Westdorp en Meijert Laan deden goede zaken door de derde plaats op te eisen. Dankzij de behaalde 6781 punten vergroten zij hun voorsprong op de nummer twee naar 1563 punten. Frans Bos deed met invaller Piet van der Slikke onderin hele goede zaken door vierde te worden. De afgelopen weken werd al steeds iets van de achterstand afgesnoept, maar deze week konden zij de rode lantaarn eindelijk overdoen aan de concurrentie. Bos en Eelman stijgen van veertien naar twaalf en hebben volop uitzicht op een top-10 klassering. Marja en Martien Bakelaar pakten de vijfde plaats met 6465 punten. Daarmee stijgen de Bakelaars van tien naar negen. Het gemiddelde was met 6325 punten weer aan de hoge kant. Er werden 25 marsen gespeeld, precies even veel als vorige week.

In het algemeen klassement houden Hans Westdorp en Meijert Laan prima stand. Gerda en Freek Veeger behouden ruimschoots de tweede plaats. Bas Tromp en Frans Stark zijn na twee achtereenvolgende partijen boven de 7000 punten op oorlogspad en staan nu derde. Er moet nog wel wat gerepareerd worden: de heren moeten nog ruim 3000 punten goedmaken op de nummer 1.

Klaverjasclub Den Burg
Een gezellige avond voor leden en gasten
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!