Logo texelsecourant.nl
De oude toiletgebouw op de haven van Oudeschild.
De oude toiletgebouw op de haven van Oudeschild. (Foto: Jeroen van Hattum)

"Toiletgebouw haven moet blijven"

Het oude toiletgebouw op de haven in Oudeschild moet in stand blijven als openbare toiletvoorziening voor de gasten van de haven.

Dat staat in een motie die VVD en D66 volgende week woensdag tijdens de raadsvergadering ter sprake brengen.

Het voormalige toiletgebouw naast Veronica staat op de nominatie gesloopt te worden nu er een nieuw openbaar toiletgebouw bij de jachthaven is, maar daar zijn VVD en D66 het niet mee eens.

Volgens beide partijen moet het gebouw beschikbaar blijven voor openbare toiletten (inclusief een invalidentoilet), zodat er voor gasten op de haven voldoende gelegenheid is een openbaar toilet te vinden.

Volgens VVD en D66 is er nog €30.000,- aan opgebouwde reserves voor de haven beschikbaar en dat willen de partijen inzetten voor een opknapbeurt van het oude toiletgebouw en voor het zoeken van exploitatiemogelijkheden van het gebouw. "We denken dat die mogelijkheden er zeker zijn."

De partijen kondigden een week geleden tijdens een commissievergadering al aan dat ze iets wilden doen om het oude toiletgebouw te behouden.

Wethouder Edo Kooiman koos er eerder voor het oude gebouw nog niet te laten slopen, omdat het dan ook definitief weg zou zijn.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Initiatiefnemers van de petitie "Zeg nee tegen 5G" waarschuwen dat 5G (snel internet) schadelijke is voor onze gezondheid. Mee eens of niet mee eens?Reageren!