ZDH Den Hoorn

Voetbalvereniging de Zwaluwen uit Den Hoorn.

ZDH verzuimt van Zeemacht te winnen

Na ruim twee maanden winterstop leek ZDH de eerste wedstrijd direct te gaan winnen. Op eigen veld stonden de Zwaluwen met nog twintig minuten te spelen met 2-1 voor tegen Zeemacht. Maar aan het eind was het toch de tegenstander uit Den Helder die met de drie punten aan de haal ging: 2-3.

ZDH moest het stellen zonder Barry van der El, Guido Boogaard, Koen Jansen en Willem Rommets, maar kon wel beschikken over oudgedienden Hans Berbée en Jelmer Bomas. Berbée vormde samen met Joost Boekel het centrale verdedigingsduo, Bomas begon als wisselspeler.

De beginfase was aan twee kanten niet best. Het hobbelige veld en het gebrek aan wedstrijdritme waren daar ongetwijfeld debet aan. ZDH was een paar keer dicht bij een doelpunt, maar uit de eerste de beste aanval opende Zeemacht de score.

Daarna werd het iets beter en vijf minuten voor rust kwam ZDH op gelijke hoogte. Na voorbereidend werk van Mike de Bruijn en Bjorn Nichols zette Gijs de Graaf goed door, waarbij hij profiteerde van weifelend optreden van de keeper en een verdediger: 1-1. Het was zijn vijftigste competitiegoal. Even later leidde een combinatie tussen De Graaf en De Bruijn bijna tot een voorsprong, maar een verdediger bracht redding.

Na de thee maakte Bomas na bijna twee jaar zijn rentree. Nog geen vijf minuten later scoorde hij uit een penalty, door de scheidsrechter gegeven nadat De Graaf de bal snoeihard tegen de hand van een verdediger had geschoten. Bomas bleef ijzig kalm en benutte zijn veertigste poging vanaf elf meter voor ZDH. Hij miste er slechts drie.

Zeemacht zakte daarna ver weg en het wachten leek op de 3-1. Maar de thuisploeg verzuimde toe te slaan en begon allengs steeds slordiger te spelen. Opvallend was vooral het gapende gat tussen verdediging en aanval. Toch viel de 2-2 uit de lucht. De verder uitstekend spelende Berbée maakte een inschattingsfout, waarna de spits vrij baan kreeg. En alsof dat nog niet zuur genoeg was, counterde Zeemacht vijf minuten later ook nog naar 2-3. Daarbij kreeg de spits tussen zes tegenstanders wel erg veel ruimte. In de slotfase probeerde ZDH het nog wel, maar de energie was weg.

Zondag spelen de Zwaluwen in Den Oever de inhaalwedstrijd tegen Wiron, waarvan thuis met 6-5 werd gewonnen.