Afbeelding
Foto: Bart Timmer

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Vakantiekidsclub in De Fontein

Algemeen

Voor leerlingen van de basisschool wordt maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 februari in De Fontein de Vakantiekidsclub gehouden.

Een initiatief van de Texelse Baptistengemeente, om kinderen op een leuke, ontspannen en laagdrempelige manier te laten kennismaken met het evangelie.

Alweer de twaalfde editie, met als centrale thema de activiteiten rond het leven van Petrus. De bijeenkomsten van de Vakantiekidsclub zijn dagelijks van 9:30 tot 12:00 uur, kinderen zijn welkom vanaf 9:15 uur. Er worden samen liederen gezongen, verhalen verteld, toneelstukjes opgevoerd, geknutseld, er is een goocheltruc en er worden andere activiteiten ontplooid. De kinderen worden daarbij ingedeeld in groepjes, waarbij een verdeling wordt gemaakt tussen de onder-, midden- en bovenbouw. Drie dagen vol gezelligheid, met een serieuze ondertoon.

De Vakantiekidsclub wordt zondag 24 februari afgesloten met een gezinsdienst in de Baptistenkerk aan de Julianastraat, met als voorganger David Lodder, aanvang 10:00 uur. Daarin wordt teruggeblikt op de drie dagen, is een aantal korte presentaties, met een impressie en een sketch.

Voor de organisatie is een team van zo'n 25 vrijwilligers actief. De Vakantiekidsclub, bedoeld voor Texelse kinderen en vakantiegangers, wordt onder meer gepromoot op vakantieparken. Kinderen hoeven zich niet vooraf aan te melden, maar kunnen op de drie dagen gewoon binnenlopen in de school aan de Burdetstraat in Den Burg.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 4 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3