Logo texelsecourant.nl
Foto: Bart Timmer

Vakantiekidsclub in De Fontein

Voor leerlingen van de basisschool wordt maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 februari in De Fontein de Vakantiekidsclub gehouden.

Een initiatief van de Texelse Baptistengemeente, om kinderen op een leuke, ontspannen en laagdrempelige manier te laten kennismaken met het evangelie.

Alweer de twaalfde editie, met als centrale thema de activiteiten rond het leven van Petrus. De bijeenkomsten van de Vakantiekidsclub zijn dagelijks van 9:30 tot 12:00 uur, kinderen zijn welkom vanaf 9:15 uur. Er worden samen liederen gezongen, verhalen verteld, toneelstukjes opgevoerd, geknutseld, er is een goocheltruc en er worden andere activiteiten ontplooid. De kinderen worden daarbij ingedeeld in groepjes, waarbij een verdeling wordt gemaakt tussen de onder-, midden- en bovenbouw. Drie dagen vol gezelligheid, met een serieuze ondertoon.

De Vakantiekidsclub wordt zondag 24 februari afgesloten met een gezinsdienst in de Baptistenkerk aan de Julianastraat, met als voorganger David Lodder, aanvang 10:00 uur. Daarin wordt teruggeblikt op de drie dagen, is een aantal korte presentaties, met een impressie en een sketch.

Voor de organisatie is een team van zo'n 25 vrijwilligers actief. De Vakantiekidsclub, bedoeld voor Texelse kinderen en vakantiegangers, wordt onder meer gepromoot op vakantieparken. Kinderen hoeven zich niet vooraf aan te melden, maar kunnen op de drie dagen gewoon binnenlopen in de school aan de Burdetstraat in Den Burg.

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Visroken, een oude traditie die onder meer tijdens de Strender Visrookwedstrijd in ere wordt gehouden, verdient de status van cultuurhistorisch erfgoed.Reageren!