Het verhaal van Alita speelt zich een aantal eeuwen in de toekomst af.
Het verhaal van Alita speelt zich een aantal eeuwen in de toekomst af. Foto: Filmfoto

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Visionaire filmmakers bundelen krachten

Cultuur

In Cinema Texel doet 'Alita Battle Angel 3D' haar intrede. Verder is 'Don Quixote' van Het Royal Opera House in Londen te zien.

Alita Battle Angel

Visionaire filmmakers James Cameron (Avatar) en Robert Rodriguez (Sin City) creëren een nieuwe, grensverleggende heldin in Alita: Battle Angel. Het verhaal van Alita speelt zich een aantal eeuwen in de toekomst af. De achtergelaten cyborg Alita (Rosa Salazar) wordt gevonden op de vuilnisbelt van Iron City door de barmhartige cyber-arts Ido (Christoph Waltz). Hij neemt de bewusteloze Alita mee naar zijn kliniek. Wanneer Alita ontwaakt, heeft ze geen herinnering aan wie ze is en herkent ze de wereld waar ze zich in bevindt niet. Alles is nieuw voor Alita, elke ervaring beleeft ze voor het eerst. Haar slimme vriend Hugo (Keean Johnson) helpt haar herinneringen op te wekken. Er bloeit iets op tussen de twee totdat dodelijke vijanden achter Alita aankomen. Het is op dat moment dat Alita ontdekt dat ze over buitengewone vechtcapaciteiten beschikt. Om erachter te komen waar ze vandaan komt, vertrekt Alita op een reis om het op te nemen tegen de onrechtvaardigheden van deze donkere, corrupte wereld. Gaandeweg zal ze ontdekken dat één jonge vrouw de wereld waarin ze leeft kan veranderen.

Verliefd op Cuba

Loes (Susan Visser) is na haar echtscheiding het vertrouwen in de liefde verloren. Wanneer haar dochter Maartje (Abbey Hoes) besluit te trouwen met een Cubaan (Rolf Sanchez) vliegt ze direct naar het Caribische eiland om aan te tonen dat haar schoonzoon in spé enkel uit is op een verblijfsvergunning. Eenmaal geland op het betoverende eiland leert Loes meer over de liefde dan ze ooit had verwacht.

Ballet Live vanuit Het Royal Opera House in Londen: Don Quixote

Het verhaal van Cervantes over de klunzige ridder Don Quichot heeft talloze choreografen, musici en beeldend kunstenaars geïnspireerd. In 1869 creëerde Marius Petipa zijn sprankelende ballet over de Man van La Mancha en zijn trouwe schildknaap Sancho Panza. Centraal staat het virtuoos dansende liefdespaar Basilio en Kitri. Carlos Acosta koos deze vrolijke klassieker als zijn eerste productie voor The Royal Ballet. In zijn bruisende adaptatie figureert het complete dansgezelschap in de rol van uitgelaten dorpelingen, hartstochtelijke zigeuners en zelfs fantasiebloemen. Don Quichot is een ballet dat net zo overloopt van positieve energie als van verbazingwekkende dansante hoogstandjes.

Het volledige programma:

Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 14 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 15 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen 20 uur geleden
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 18 apr, 12:35
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 18 apr, 11:00 1