Dit artikel is geschreven door
Bibliotheek Texel

Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop

Klik en Tik cursus in de bibliotheek

Algemeen

Bibliotheek geeft basiscursus computer- en internetgebruik

De bibliotheek is een laagdrempelig instituut dat zich niet alleen bezighoudt met taalvaardigheid, maar zich ook inspant iedereen bedreven te maken in computer- en internetgebruik.

Digitale vaardigheden worden steeds belangrijker. Steeds meer zaken kunt en/of moet men via de computer en internet regelen. Denk maar aan bankzaken, de belastingaangifte, werk zoeken of spullen kopen. Voor mensen die geen of heel weinig kennis en ervaring hebben met de computer en internet biedt KopGroep Bibliotheek Texel de cursus Klik & Tik aan.

De cursus wordt gegeven op computers van de bibliotheek, maar een eigen laptop of tablet meenemen om te oefenen kan ook. Dan leert men meteen werken op een apparaat waar ze zich thuis op (willen) voelen. Men kan een koptelefoon van de bibliotheek gebruiken, of eigen oortjes meenemen.

De inhoud: Beginnen bij het begin. En dan stap voor stap verder. De deelnemer leert typen, e-mailen en internet gebruiken. Op filmpjes wordt getoond hoe het werkt en daarna kan men zelf gaan oefenen. De cursisten worden begeleid door een deskundige bibliotheekmedewerker.

De cursus bestaat uit totaal 6 dinsdagavonden van 19.00 tot 20.30 uur. De eerste komende cursus begint op 26 februari, de daarop volgende cursus begint op 9 april.

Er is een maximum van 6 cursisten, belangstellende kunnen zich opgeven in de bibliotheek telefoon 312743. Om de drempel zo laag mogelijk te maken is de cursus gratis.

Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 28 minuten geleden
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 21 uur geleden
Versierde fietsen in De Koog.
Programma's Koningsdag op Texel Algemeen 22 apr, 09:00
Meierblis 2023.
"Hebben toekomst meierblis zelf in handen" Ingezonden 21 apr, 14:30 5
Afbeelding
Texelse Courant stopt samenwerking Spotta Algemeen 21 apr, 10:30 6
Storm op komst.
De Lezersfoto - Slecht weer op komst Algemeen 21 apr, 08:00
Afbeelding
Tweemaal dezelfde foto Historie 20 apr, 12:30 7