Logo texelsecourant.nl
De brievenbus bij het postkantoor. De verdwijnsticker zit er al op.
De brievenbus bij het postkantoor. De verdwijnsticker zit er al op. (Foto: Jeroen van Hattum)

'Heroverweeg verwijderen brievenbussen'

Seniorenvereniging Texel heeft PostNL gevraagd het verwijderen van brievenbussen op Texel te heroverwegen.

PostNL wil binnenkort acht van de 25 brievenbussen op het eiland weghalen, waarvan vier in Den Burg (bij het voormalige postkantoor in de Parkstraat, aan de Keesomlaan, de Boogerd en de Sluyscoog in de Mars).

De seniorenvereniging schrijft in een brief aan PostNL zich zorgen te maken over de bereikbaarheid van de brievenbussen voor haar leden.

Volgens de vereniging blijven de brievenbussen die overblijven op de redelijke afstand van zorgcentra, maar gaat PostNL voorbij aan het beleid van de overheid om senioren zo lang mogelijk thuis te laten wonen. "Grote zorgcentra worden afgebouwd en daar komen kleine voorzieningen in de wijk voor in de plaats."

Als voorbeeld worden de nieuwbouwprojecten aan de westkant als de oostkant van Den Burg genoemd. Daar zijn straks in de buurt geen brievenbussen te bekennen.

Volgens de seniorenvereniging geeft PostNL in Den Burg ook slechts deels invulling aan haar beleid om dichtbij supermarkten een brievenbus te hebben. De Texelse seniorenvereniging heeft 633 leden.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een dam tussen Schotland en Noorwegen, plus één tussen Frankrijk en Engeland ter bescherming tegen de zeespiegelstijging van enkele meters. Goed plan?Reageren!