Gymnastiek Vereniging Texel

Al bijna honderd jaar sporten aan die je helpen om soepel, lenig en fit te blijven.

Mesa van den Elst clubkampioen van G.V.Texel

Algemeen

Afgelopen vrijdag kwamen de laatste groepen van GVTexel  aan bod om hun uitgestelde onderlinge wedstrijden van 2018 te turnen. Voorafgaande aan deze wedstrijden lieten de kleuters aan hun ouders  zien wat ze zoal doen tijdens hun gymles die dat na afloop met een applaus konden waarderen.

Bij de jongens groep 3en 4 won Dominic Zwarteveld. Deze jonge turner werd zaterdag tijdens de finale van de onderlinge wedstrijden door de "deskundigen" uitgeroepen tot jong talent, of zoals de speaker het verwoordde " de goed-zo-bezig-prijs".

Bij de jongens groep 5 en 6 won Wilco van der Molen en Warda Vinke (groep 6) presteerde dat bij de meisjes. Bij de groep voortgezet onderwijs won de kampioen van 2017, Geena Oostra

Zaterdagmorgen vond dan uiteindelijk de finale van de onderlinge wedstrijden plaats om uit te maken wie nou de allerbeste van GVT zou worden. Alle nummers 1 en 2 van de recreatieve groepen konden nog 1 maal voor de ogen van het publiek en jury hun oefeningen tonen. De laatste hadden de moeilijke taak om evenwicht te zoeken in moeilijkheid en afwerking in relatie tot de leeftijd van de turners en turnsters.

Binnen een uur wisten de 13 finalisten hun oefening ten uitvoer te brengen. Mesa van den Elst bleek na afloop de meeste punten bij elkaar gesprokkeld te hebben en mocht uit handen van de wedstrijdleider Gerrit Verhoeven de 'Heerschapsbeker', in ontvangst te nemen.

Rhona Boone werd tweede en Lotte Kikkert werd derde.