Afbeelding
Foto: Hanneke Roeper

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Startbewijzen Texel Halve Marathon binnen 188 seconden uitgedeeld

Sport

De 1600 startbewijzen voor deTexel Halve Marathon vanaf de veerboot op zondag 29 september zijn vrijdag binnen 188 seconden uitgedeeld.

De eilandstart is later in de nacht ook volgelopen. Ondertussen zijn ook de wachtlijsten dichtgezet. Voor de 6 van Den Hoorn kan nog worden aangemeld en voor het Texel Team Arrangement is een speciale aanmeld procedure beschikbaar. Veel inschrijvers doneren vrijwillig voor Support Rob.

Hoewel de aanloop dit jaar rustiger is verlopen dan voorgaande jaren heeft dit blijkbaar geen effect gehad op de populariteit van de loop. Meer dan 1000 deelnemers werden al in de eerste minuut verwerkt. Na iets meer dan 3 minuten was de startboot vol. De eilandstart en wachtlijsten voor de statboot werden 20 minuten later ook gesloten.

Het record voor de inschrijving is in 2016 behaald toen de bootstart in 2 minuten en 42 seconden vol was. Met 3 minuten en 8 seconden komt de 13e editie op een 2e plaats en is de 13e editie 19 seconden sneller vol dan de vorige. Het evenement blijft enorm populair bij lopers en in het bijzonder de unieke start vanaf de TESO-boot.

De 6 van Den Hoorn nog open

Voor de 6 van Den Hoorn, een 6 kilometer loop met start in Den Hoorn, kan men zich nog aanmelden via aanmelden.texelhalvemarathon.nl. Deze loop biedt jeugdige en beginnende lopers de mogelijkheid om het evenement mee te beleven. Tevens is de 6 van Den Hoorn voor lopers die de (start)boot hebben gemist een prima alternatief op de laatste zondag van september.

Texel Team arrangement

Voor teams van 5 lopers heeft de organisatie in samenwerking met Hotel De Lindeboom een beperkt aantal arrangementen beschikbaar gemaakt onder de naam Texel Team Arrangement. Dit arrangement biedt een aantal aantrekkelijke extra's die samen met Hotel De Lindeboom worden gefaciliteerd. Al jaren is ook dit onderdeel snel volgeboekt. Geïnteresseerden kunnen via de website een aanvraagformulier downloaden. De aanvragen worden de komende periode op volgorde van binnenkomst afgehandeld. Ook hier geldt: VOL = VOL.

Texel Halve Marathon Support Rob

Onder de titel Texel Halve Marathon Support Rob heeft de organisatie de mogelijkheid gecreëerd om bij de inschrijving een vrijwillige donatie te doen voor de stichting Support Rob. Nu de eerste inschrijvingen binnen komen blijkt dat veel deelnemers dit initiatief steunen. Bij deelnemers die hebben gedoneerd zal 'Support Rob' zichtbaar zijn op het startnummer tijdens het evenement.

Vrijwilliger: eigen deelnemer

Al weer voor het 5e jaar krijgen vrijwilligers de mogelijkheid om hun 'eigen deelnemer' van een speciale inschrijfcode te voorzien waarmee deelname is gegarandeerd. De vrijwilligers hebben hun inschrijfcode al voor 1 februari mogen ontvangen. Vrijwel alle vrijwilligers maken dankbaar gebruik van deze blijk van waardering van de organisatie.

Inschrijving definitief maken voor 8 februari 2019

Om de inschrijving definitief te maken dient iedereen met een geldige inschrijfcode zich voor 8 februari 2019 nog in te schrijven via de website inschrijven.texelhalvemarathon.nl. Als de bevestiging van de inschrijving is ontvangen is de deelname een feit en kan men de voorbereiding voor de 13e editie van het grootste loopevenement op het eiland beginnen.

Afbeelding
Podcast Texelse Courant 25 april 2024 Algemeen 7 uur geleden
Afbeelding
Roparun estafette op zondag 12 mei Algemeen 8 uur geleden 2
Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 24 apr, 14:10 12
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 24 apr, 12:29
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45