Afbeelding

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Westdorp en Laan grijpen de macht

Algemeen

Hans Westdorp en Meijert Laan sloegen in de vijftiende speelronde van de klaverjascompetitie hard toe. Behalve de rondewinst nemen zij ook de leiding in het algemeen klassement.

Het fraaie resultaat van Westdorp en Laan was vooral te danken aan een flitsende start. Na een opening van 1963 en 2030 punten leek zelfs een hoge score binnen handbereik, maar in spel drie en vier moesten de heren genoegen nemen met wat normalere scores. In totaal haalden Westdorp en Laan 7081 punten. Zij nemen daarmee de leiding in het klassement. Bas Tromp en Frans Stark deden eindelijk weer goede zaken voor het klassement. Na een periode met - zeker voor deze toppers - bescheiden scores werd eindelijk de weg naar boven weer eens ingeslagen. Na een opening van 2158 punten volgden weer twee matige ronde, maar de uitsmijter van 1830 zorgde nog net voor een score van boven de 7000 punten. Het leverde wel meteen een mooie winst op in het klassement, Tromp en Stark stijgen van acht naar vijf. Marja en Martien Bakelaar keerden de winterdip de rug toe door derde te worden. Zij haalden 6935 punten en pakten daarmee meteen vier plaatsen winst in het klassement. Zij stijgen van tien naar zes. Lieuwe van der Veen en Co Koomen zetten hun opmars in het klassement voort door deze ronde vierde te worden. Zij haalden 6839 punten en stijgen van vijf naar drie. Theo en Gerard Witte waren ouderwets op dreef en haalden de vijfde plaats. Zij kwamen tot 6810 punten en nemen daarmee afscheid van de rode lantaarn. Zij stijgen van veertien naar dertien. Het gemiddelde was met 6289 punten meer dan 100 punten hoger dan vorige week. Er werden 29 marsen behaald.

In het algemeen klassement gaan Westdorp en Laan nu aan de leiding, op ruim 1000 punten achterstand gevolgd door Gerda en Freek Veeger. Co Koomen en Lieuwe van der Veen staan nu derde. Daar achter zijn de verschillen heel klein. 

Afbeelding
Ongeval op rotonde Politie 21 uur geleden 10
Afbeelding
Optreden Artex Kamerkoor Herdenking Burghtkerk Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
Gamen (FIFA) en Bewegen in de meivakantie Algemeen 23 apr, 17:36
Evy Gobbens komt in de bieb voor de IVN Kinderlezing over zeespiegelstijging.
Activiteiten in de bieb tijdens de meivakantie Algemeen 23 apr, 14:58
Blauwe strepen voor de blauwe zones in Den Burg en De Koog waar de parkeerduur leidend is.
Geen actie om parkeren terug naar oude te brengen Algemeen 23 apr, 14:00 1
Afbeelding
Archeologische vondsten onder vloer Oudheidkamer Algemeen 23 apr, 10:45
Afbeelding
Muziek en dans voor peuters bij Artex Algemeen 22 apr, 15:51
Afbeelding
De Lieuw zoekt vrijwilligers voor monitoren vlinders Algemeen 22 apr, 13:30