Denise Betsema in Pontchâteau.
Denise Betsema in Pontchâteau. Foto: Marlux-Bingoal/Photopress.be

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Supportersgroep opgericht om Denise te steunen bij wedstrijden

Sport

Een groep Texelaars heeft de 'Deniesoverseas Supportersgroep' opgericht om Denise Betsema tijdens wedstrijden te gaan ondersteunen.

Volgens de groep verdient Denise het dat zij tijdens haar wedstrijden aan de overkant zoveel mogelijk steun krijgt van haar eilandgenoten en wordt aangemoedigd door haar eilandgenoten. Dat gebeurt nu ook al door Texelaars, maar dat is vooral op individuele basis.

De eerste activiteit die de nieuwe supportersgroep voor ogen heeft, is een busreis naar Bogense aan de Deense kust waar zaterdag 2 februari het wereldkampioenschap veldrijden plaatsvindt. De groep wil op vrijdagavond 1 februari met de laatste boot vertrekken en vervolgens in de nacht doorrijden naar Denemarken.

De aankomst is gepland om 7:00 uur, zodat vanaf 9:00 uur de wedstrijden en de trainingen gevolgd kunnen worden. De wedstrijd van de vrouwen elite met Denise staat gepland om 15:00 uur. De kans bestaat dat Denise daar een opmerkelijke prestatie gaat leveren. Ze is momenteel in topvorm wat ze zondag bewees met een tweede plaats in de wereldbekerwedstrijd in het Franse Pontchâteau.

"Stel je voor dat Denise op het WK voor een historische stunt zorgt, dan kun je erbij zijn." Mario de Clerq, sportief coach van Marlux-Bingoal (de ploeg van Denise) sprak een paar weken geleden ook al de verwachting uit dat Denise op het WK voor verrassingen kan zorgen.

De groep vertrekt zaterdag om 18:00 uur weer uit Denemarken, waarna overnacht wordt in een hotel in het Duitse Flensburg. De richtprijs van de reis is volgens de supportersgroep €175,- inclusief toegangskaarten voor het WK zaterdag en de hotelovernachting.

Belangstellenden kunnen zich vóór vrijdag 25 januari aanmelden via een mail naar fans.deniesoverseas@hotmail.com. De supportersgroep heeft onder de naam 'Deniesoverseas supportersgroep' ook een pagina op Facebook aangemaakt.

Nagekomen bericht: dat Betsema tot de kanshebbers behoort op het WK blijkt wel uit het feit dat ze na haar tweede plaats van afgelopen zondag op de UCI ranking gestegen is van de tiende naar vierde plaats. Op de nieuwe ranking, die vandaag bekend gemaakt is, nemen Sanne Cant, Marianne Vos en Annemarie de eerste drie plaatsen in. Betsema staat nu geklasseerd nét voor Nationaal kampioene Lucinda Brand.

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 1 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3