Afbeelding
Foto: Simon Lap

Dit artikel is geschreven door
Texelrunners Roparun

Texelaars die meedoen met de Roparun en het hele jaar door geld inzamelen voor dit goede doel.

Snertloop trekt 133 deelnemers

Algemeen

De Texelrunners kunnen terug kijken op een zeer geslaagde actie; de Snertloop van afgelopen zaterdag vanaf het Slufterrestaurant trok maar liefs 133 deelnemers. Dit jaar kon voor het eerst de korte afstand van 7 kilometer ook wandelend afgelegd worden. Hier maakten 25 deelnemers gebruik van. Na afloop zat er een bedrag van 1257,60 euro in de pot. De ene helft van dit bedrag gaat naar de Roparun en de andere helft naar rob Daalder.

De weergoden waren ons gunstig gezind en het werd al snel gezellig druk bij de inschrijving voor de snertloop. Elke deelnemer kon aangeven welke afstand de voorkeur had en kreeg vervolgens een gidsloper toegewezen. Er waren gidslopers voor de 7, 11 en 16 kilometer en voor verschillende tempo's. De groep die de langste afstand liep vertrok het eerst. De deelnemers die wandelden konden zelf bepalen wanneer ze vertrokken. Hun route was met bordjes aangegeven. Na afloop stond er een heerlijke kom erwtensoep klaar in het Slufterrestaurant.

De deelnemers waren erg te spreken over de prachtige loop rond de Slufter. Het weer was de atleten ook gunstig gezind; weinig wind en zelfs het zonnetje scheen volop. De Texelrunners organiseren nog meer activiteiten om geld in te zamelen voor gezinnen die door de ziekte kanker zijn getroffen. Houd hiervoor onze website www.roparuntexel.nl in de gaten. De Texelrunners willen alle deelnemers en het Slufterrestaurant heel hartelijk bedanken.

De Roparun is voor de Texelrunners dit jaar niet van Parijs naar Rotterdam over 530 kilometer, maar van Hamburg naar Rotterdam. Nog eens ruim dertig kilometer langer en dus met recht de langste non-stop estafetteloop ter wereld. De Roparun vindt dit jaar plaats met Pinksteren en duurt van zaterdagavond tot maandagmiddag.
 

Afbeelding
De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 1 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3