Logo texelsecourant.nl
Mardik Leopold
Mardik Leopold (Foto: Het Klokhuis)

Kinderlezing IVN in de bibliotheek

Kinderlezing IVN in de bibliotheek

Dit jaar gaat de natuurvereniging IVN Texel elke maand een activiteit voor basisschoolkinderen organiseren onder de naam IVN StrunerKids. De ene keer organiseren we een lezing, de andere keer een excursie, soms steken we de handen uit de mouwen en helpen we de boswachter met beheer en onderhoud, soms is het alleen voor de bovenbouw, soms gaan we iets bouwen voor dieren, soms is het samen met de ouders/verzorgers en de andere keer niet. 

Woensdag 30 januari geeft dr. Mardik Leopold een lezing, voor kinderen vanaf 8 jaar, over het onderzoek 'Wat eet een dolfijn?'. Vorig jaar is dit onderzoek genomineerd voor de Klokhuis Wetenschapsprijs 2018. In de Noordzee leven witsnuitdolfijnen en die eten vis. Maar welke vissoorten en hoeveel? Toen een witsnuitdolfijn dood werd gevonden op het strand konden onderzoekers in zijn maag kijken. Ze zagen graten en verteerd vissenvlees. Door de maaginhoud te zeven kwam er een hele berg kleine steentjes tevoorschijn. Vreemd, want dolfijnen eten geen steentjes. 

De lezing wordt gegeven in de Bibliotheek in Den Burg, Drijverstraat 7. Het begint om 15.00 uur en het duurt ongeveer een uur. De toegang is gratis, graag willen we dat je je aanmeldt voor deze activiteit, dat kan door een mail te sturen naar texelsenatuurstruners@gmail.com en vol=vol. 

Bibliotheek Texel
Met meer dan 600.000 bezoekers en ruim 36.000 leden is KopGroep Bibliotheken de grootste culturele instelling in de Noordkop
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!