Jeugd op zaterdagavond in Time Out.
Jeugd op zaterdagavond in Time Out. Foto: Jeroen van Hattum

Dit artikel is geschreven door
Jeroen van Hattum

Jeroen van Hattum, Journalist Texelse Courant.

Jeugd vermaakt zich in Time Out

Gezondheid

Weerwolven, gamen met de Xbox, darten, Just Dance spelen of gewoon onbekommerd hangen op de bank.

Het zijn zo een paar activiteiten die Natalia Godula (17) en Sara Mohamed (16) ondernemen als ze in jongerencentrum Time Out van Young4Ever aan de Wilhelminalaan in Den Burg zijn. Het jongerencentrum is wekelijks geopend op woensdag (van 14:00 tot 17:00 en van 19:00 tot 22:00 uur) en op vrijdag- en zaterdagavond van 19:00 tot 22:00 uur. Woensdagmiddag is de ruimte voor jeugd van 6 tot en met 10 jaar, op de avonden is het jongerencentrum voor de jeugd vanaf circa tien jaar.

De bijeenkomsten worden begeleid door Berber Krüger, Sandra van de Water en Vera Volders van Young4Ever. De laatste is kortgeleden bij Young4Ever aan de slag gegaan. Er worden in Time Out geregeld activiteiten voor en door de jeugd ondernomen. Voor de komende woensdagmiddagen staan onder meer koken, kleien en 'loomen' (elastiekjes) op het programma.

Voor woensdag 30 januari staat er een meidenavond in de agenda. "Dan is het onder meer handletteren, bezig zijn met elkaars kapsels, er is make-up aanwezig en er wordt Just Dance gespeeld." Dergelijke avonden trekken gemiddeld 40 tot 50 meiden. Reguliere avonden in Time Out zijn wisselend. Het kan rustig zijn met circa tien jongeren en er kunnen ook tientallen jongeren rondlopen. "Dat is onder meer afhankelijk van hoe vaak kinderen van hun ouders mogen."

Voor maandag 11 tot en met vrijdag 15 februari organiseert Young4Ever opnieuw een Week van de Liefde. Er worden, net als in 2018, activiteiten in de Gollards gehouden en de thema's liefde, relaties en seksuele gezondheid komen aan de orde. Zaterdag 23 februari is er een nieuwe spokentocht in De Dennen. Kinderen tot twaalf jaar moeten een volwassen begeleider hebben. Er zijn nog wat vrijwilligers (vanaf 16 jaar) nodig, belangstellenden kunnen contact opnemen met Sandra (sandra@young4ever.nl). Zaterdag 9 februari is Young4Ever aanwezig bij de Cultuurnacht in De Waal.

Volgens Berber komt per 1 februari de grote popkelder onder de Time Out vrij. De band die daar zijn spullen had staan, vertrekt uit de kelder. Voor contact met Young4Ever: www.young4ever.nl.

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 1 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 4 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 20 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7