Judith Oostra, student Sport en Beweging, organiseert de informatiemarkt en Freerk Broekstra.
Judith Oostra, student Sport en Beweging, organiseert de informatiemarkt en Freerk Broekstra. Foto: Gerard Timmerman

Dit artikel is geschreven door
Gerard Timmerman

Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.

Markt bij Fysio en Sportcentrum FITT

Gezondheid

Fysio Sportcentrum FITT aan de Schoorwal in Den Burg houdt vrijdag 8 februari van 18:00 tot 20:00 uur een informatiemarkt. Daarop kunnen bezoekers kennismaken met de programma's, trainingen, behandelingen, therapieën en andere diensten.

Fysiotherapeuten houden open huis

Er is tijdens de markt veel te zien en te doen in het centrum. "We gaan te fitten", is al jaren een bekend begrip op Texel. Bij FITT trainen deelnemers onder begeleiding van een deskundige fysiotherapeut volgens een programma dat uit allerlei verschillende oefeningen bestaat. Maatwerk en geschikt voor jong en oud. Bedoeld om gezond en fit te blijven en nog gezellig en leuk ook.

Gezond en fit blijf je ook door te spinnen, net als FITT geschikt voor jong en oud. Een effectieve conditietraining, waarbij iedereen direct kan opstappen en ook onder begeleiding van een deskundige. Er wordt in een groep getraind, maar helemaal naar eigen gevoel en eigen kunnen.

Voor wie kampt met een blessure, aandoening of voor revalidatie biedt Fysio Sportcentrum FITT een breed pakket aan behandelingen en therapieën. Zoals "gewone" fysiotherapie, oedeem- en oncotherapie en dry needling, om er een paar te noemen.

"Er zijn veel keuzes in behandelmethodes en benaderingen", vertelt fysiotherapeut Freerk Broekstra. "Ons vak is volop in ontwikkeling. Dankzij wetenschappelijk onderzoek weten we steeds meer, veranderen behandeltechnieken en worden toepassingen steeds effectiever. Als fysiotherapeuten volgen we het onderzoek op de voet. Om op de hoogte en geregistreerd te blijven volgen we voortdurend bijscholingen."

In de loop der jaren zijn behandelingen steeds gerichter geworden en zijn binnen het centrum allerlei specialisaties ontstaan. Denk aan dry needling, waarbij met fijne naalden spier- en chemische knopen die voor pijn en andere problemen zorgen worden opgelost. "Een methode die we combineren met andere behandelingen. Zoals oefentherapie, waarmee we zorgen dat de klacht zich niet herhaalt.

Zo doen we dat ook bij de behandeling van oedeem bijvoorbeeld de arm of de hand. Oedeem, maar ook andere aandoeningen, zoals reuma, gaan nooit over. Maar door behandeling en nazorg kunnen we de kwaliteit van leven wel zo hoog mogelijk houden. Daarbij ondersteunen we de patiënt om zichzelf in balans te houden. En stuk zelfmanagement om jezelf te onderhouden."

De markt wordt georganiseerd door Judith Oostra. Ze volgt de studie Sport en Beweging en loopt momenteel stage bij Fysio Sportcentrum FITT. "Dit project is een leuke en leerzame praktijkopdracht", vertelt de studente enthousiast. Na deze opleiding tot bewegingsagoge gaat zij doorleren voor HBO Fysio.

Iedereen is welkom op de informatiemarkt om vrijblijvend kennis te maken met de therapeuten en het aanbod bij Fysio Sportcentrum Fitt.

Meer informatie over trainingen, behandelingen en therapieën is te vinden op www.fittexel.nl.

De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 13 uur geleden 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 16 uur geleden 7
Afbeelding
Voorkom maaislachtoffers Algemeen 19 uur geleden
Lopen voor de Avondvierdaagse.
Start inschrijving Avondvierdaagse Algemeen 20 uur geleden 1
Afbeelding
Markant huis in BinnensteBuiten Algemeen 17 apr, 17:00 3
Samen veilig fietsen
Veilig Verkeer Nederland organiseert de opfriscursus "Het Nieuwe Fietsen" Algemeen 17 apr, 14:22 2
Het Rode Kruisgebouw in de Jonkerstraat, waar Voedselbank Texel gevestigd is.
Open ochtend bij Texelse voedselbank Algemeen 17 apr, 14:00