Logo texelsecourant.nl
Het waddengebied.
Het waddengebied. (Foto: Marina Dijs)

Waddeneilanden op reislijst New York Times

De New York Times heeft de Waddeneilanden opgenomen in een reislijst van 52 bestemmingen die in 2019 bezocht moeten worden.

Dan gaat het om de Waddeneilanden in zowel Nederland, Duitsland als Denemarken.

De Amerikaanse krant prijst in het algemeen het duurzaam toerisme op de Waddeneilanden en de "dark-sky-safari's" (tochten in het donker) die in bijvoorbeeld nationaal park Lauwersmeer worden gehouden.

De krant benoemt verder de aanwezigheid van de zeehondenopvang in Pieterburen, de biodiversiteit en de beoogde komst van een hypermodern bezoekerscentrum in Lauwersoog waar aandacht zal worden besteed aan de Waddenzee als werelderfgoed.

Andere genoemde punten om de eilanden aan te prijzen: bijzondere plekken op Schiermonnikoog en een oesterfestival op Fano, één van de Deense Waddeneilanden.

Er wordt op grote schaal gedacht: het Waddengebied is volgens de New York Times goed bereikbaar via de Eurostar die tussen London en Amsterdam rijdt. De Waddeneiland worden in de reislijst als 'Frysian Islands' omschreven.

Bovenaan de reislijst van de New York Times voor 2019 staat Puerto Rico. De Azoren, de Falkland Islands en een eilandengroep in Japan (Setouchi Islands) staan er ook op naast de Waddeneilanden.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De verkoop van plastic flesjes - zoals burgemeester Uitdehaag bepleit - moet verboden worden:Reageren!