Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Topscore voor Vinke en Bos.

Algemeen

Cees Vinke en Carlo Bos zijn 2019 sterk begonnen. Zij haalden de hoogste score in de dertiende speelronde binnen. Gerda en Freek Veeger blijven aan de leiding in het klassement.

Cees Vinke en Carlo Bos zijn aan een sterke opmars bezig in het klassement. Ook in deze ronde maakten zij een mooie sprong in het algemeen klassement. Na een matige start volgden twee spellen van 2353 en 2029 punten. Het slotakkoord van 1651 was goed voor een totale score van 7521 punten. Dat betekent dat Vinke en Bos stijgen van negen naar vijf in het klassement. Hans Westdorp en Meijert Laan deden goede zaken door de tweede plaats in deze ronde te pakken. Daarmee liepen ze fors in op de leiders in het klassement en verstevigden zij hun tweede plaats in het algemeen klassement. Zij hadden de score van 7370 punten te danken aan twee uitschieters van 2303 en 2096 punten. Lieuwe van der Veen en Co Koomen herstelden zich van een wat mindere periode. Zij werden derde met 6970 punten Vooral het tweede spel was met 2229 punten prima. Van der Veen en Koomen stijgen van tien naar zes in het klassement. Jelle Wiersma en Sjaak Sipsma hebben met goede resultaten in de laatste weken afstand genomen van de onderste regionen. Deze week werd de vierde plaats opgehaald met een score van 6725 punten. Wiersma en Sipsma vinden daarmee aansluiting met de middenmoot en staan nu elfde. Gerda Veeger werden met een degelijke score van 6512 punten vijfde. Het gemiddelde was met 6295 punten aan de hoge kant. Er werden 29 marsen gespeeld.

In het algemeen klassement blijven Gerda en Freek Veeger aan de leiding. Zij zien Hans Westdorp en Meijert Laan wel dichtbij komen (achterstand 508 punten), maar zagen met genoegen dat de andere directe concurrenten geen beste avond hadden. Tiny Zwaneveld en Piet Moree blijven derde, maar haken voorlopig af in de titelstrijd. Hun achterstand is nu 2569 punten. John VLaming en Eric Jan Geus staan vierde op 2936 punten.

Eric Hercules en Arthur Oosterbaan.
Beestachtig #45 - Amalia Algemeen 1 uur geleden
Huisjes op het strand bij paal 28.
De Lezersfoto - Huisjes op strand Algemeen 4 uur geleden
Bouwplannen vallen sinds 1 januari onder de Omgevingswet.
Wat kun je zelf vooraf regelen? Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Bij TESO Werken als werkvoorbereider/inkoper? 20 uur geleden 1
Zondagmiddag is Madama Butterfly te zien tijdens de Royal Opera House voorstelling.
Back to Black & Butterfly in Bios Algemeen gisteren
De nieuwe podcast van de Texelse Courant.
Podcast Texelse Courant 18 april 2024 Algemeen 18 apr, 18:00 1
Afbeelding
Opvangcentra werken samen voor verstrikte zeehonden Algemeen 18 apr, 16:10
Afbeelding
Texel '94 moedeloos door vernielingen Algemeen 18 apr, 15:00 7