Logo texelsecourant.nl
De Zoë die ten noorden van Borkum circa dertig containers verloor.
De Zoë die ten noorden van Borkum circa dertig containers verloor. (Foto: Picasa)

MSC Zoë verliest liefst 270 containers

De MSC Zoé heeft afgelopen nacht op de Noordzee maar liefst 270 containers verloren ter hoogte van Borkum en geen dertig zoals eerder gemeld.

Dat heeft de Kustwacht bevestigd. Er zijn tot nu toe 21 containers teruggevonden op Vlieland, Terschelling en Ameland. Op Texel is voor zover bekend nog niets aangespoeld.

De Kustwacht heeft tevens een waarschuwing uitgedaan op te passen voor drie overboord geslagen containers van de MSC Zoë. Daar zit organisch peroxide in.

Het spul, dat in poedervorm in vaten zit, is gevaarlijk volgens de Kustwacht. "Dwingend advies om bij de containers weg te blijven, niet aan te raken of lucht in te ademen. En om meteen contact te zoeken met alarmnummer 112."

Volgens de Kustwacht bevindt de peroxide zich in een gele container (nummer MSCU3713629), een blauwe container (nummer: CXDU2077321) en een roestbruine container met nummer: TCLU41747408.

De Kustwacht heeft mensen op Vlieland, Terschelling en Ameland opgeroepen niet meer mee te helpen met opruimen van de aangespoelde materialen vanwege de drie nog niet gelokaliseerde gevaarlijke containers. 

In de andere containers zaten onder meer auto-onderdelen (stoelen en velgen) en speelgoed. Er spoelden op de andere eilanden ook televisieschermen, meubels en lampen aan. Daar liggen de stranden vol met materialen.

De Zoë is met bijna 400 meter lengte en een breedte van 60 meter een van de grootste containerschepen ter wereld. Er kunnen tegen de 20.000 containers tegelijk mee worden vervoerd.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

De wethouder gaat opnieuw in gesprek met de verenigingen over de tarieven van de sportaccommodaties (waaronder de nieuwe sporthal).Reageren!