Logo texelsecourant.nl

"Stolpen beter beschermen tegen vuurwerk"

Eigenaars/bewoners van stolpen zouden geholpen zijn met betere bescherming tegen de gevaren van vuurwerk.

Dat pleidooi komt van stolpeigenaar Arie Lap uit Den Hoorn. In een brief aan de gemeenteraad pleit hij voor een aanpassing in de APV (Algemene Plaatselijke Verordening).

"Ieder jaar is het, rond oud en nieuw, vanwege het vuurwerk een angstige tijd voor eigenaren/bewoners van stolpen, en andere rietgedekte gebouwen. Regelmatig branden er rond de jaarwisseling, als gevolg van vuurwerk stolpen af.

In feite is iedereen vrij om vuurwerk af te steken, waarbij vaak niet wordt nagedacht over de gevolgen voor een ander. De gevolgen bij brand, zijn voor onder meer de eigenaren/bewoners van stolpen, enorm.

De gemeentes kunnen binnen hun APV opnemen dat het afsteken van vuurwerk rond brandgevaarlijke gebouwen, zoals stolpen verboden is. In de APV kan opgenomen worden dat er binnen 50 meter geen vuurwerk mag worden afgestoken rond brandgevaarlijke (rietgedekte) gebouwen. In meerdere gemeentes is het aldus geregeld, en biedt het in ieder geval enige bescherming.

Mijn verzoek is dan ook om ook op Texel in de APV op te nemen dat vuurwerk niet afgestoken mag worden rond rietgedekte, en andere brandgevaarlijke gebouwen."

Gerard Timmerman
Gerard Timmerman, verslaggever Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Evenementen op Texel zouden beter op elkaar afgestemd moeten worden:Reageren!