De klanten kijken nieuwsgierig naar binnen.
De klanten kijken nieuwsgierig naar binnen. Foto: Simon Dros

Dit artikel is geschreven door
Job Schepers

Job Schepers, Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever

Slagerij Dros na verbouwing helemaal klaar voor de toekomst

Algemeen

De apparaten gingen stuk, de elektra werd afgekeurd, het personeel viel uit en bovendien werden er drie verbouwingen gecombineerd. Alles wat tegen kon zitten, zat eigenlijk tegen. Maar morgen om 12:00 uur precies opent Simon Dros na zeven weken zijn 'slagerij van de 21-ste eeuw' op de vertrouwde hoek van de Parkstraat en de Weverstraat in Den Burg.

Woensdagochtend nemen we een kijkje bij Simon Dros in zijn slagerij. Met man en macht wordt er door iedereen gewerkt. Simon zelf werkt hard mee en leidt alles in goede banen. "Een gekkenhuis. Dat kun je wel stellen. Iedereen die geholpen heeft, zijn mijn helden. Er is in de avond doorgewerkt, in de weekenden doorgewerkt. Een Romeins gezegde luidt: 'we gaan tot de triarii.' Dat waren oudgedienden die in de laatste linie vochten, als alle linies waren doorbroken. Hier heeft ook echt iedereen geholpen, tot aan mijn ouders aan toe. En het was nodig ook", vertelt Simon.

Af is het volgens de slager allemaal nog niet. "De klant gaat daar weinig van merken. Alles is klaar om snel en hygiënisch te kunnen werken. Maar mijn werktafels zijn er bijvoorbeeld nog niet, zodat de werkbladen eerst op andere tafels komen. Verder is het vooral de aankleding die nog niet af is. Ik heb nog geen tijd gehad om nieuwe vlaggen te bestellen en de webshop is nog niet helemaal gereed. Dit geldt ook voor de schermen aan de muur, onderdeel van de automatiseringsslag die is gemaakt." Het moet hem vergeven worden. Ga er maar aan staan: drie verbouwingen, geen personeel dus ook nog de winkel runnen en in de nachtelijke uren werden de voorbereidingen voor de volgende dag getroffen. "Dat hoort er allemaal even bij, rusten kan later nog wel."

De komende periode worden de puntjes op de i gezet, van rust is geen sprake. "In 2020 staat een vakantie gepland hoor", lacht hij en vervolgt: "Zonder dollen. De slagerij is weer helemaal terug in de 21-ste eeuw en klaar voor de toekomst. Als alles af is gaan we verder doorontwikkelen. De aandacht was al gevestigd op ambachtelijk werken en de focus op lokale producten. Nu gaan we ons ook toespitsen op de verdere trends van deze tijd, met bijvoorbeeld ook meer ruimte voor zelfgemaakte vegetarische producten."

Dat alles toch op tijd af is om open te gaan, mag gerust een kerstwonder genoemd worden. In het kader van de kerstgedachte haalt Dros tijdens de opening met een barbecue ook nog geld op voor SupportRob.


De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 11 uur geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3