Siem Ran en Henk Gieze winnen in Bethel.
Siem Ran en Henk Gieze winnen in Bethel. Foto: Klaverjassen Bethel

Dit artikel is geschreven door
Klaverjasclub Den Burg

Een gezellige avond voor leden en gasten

Westdorp en De Zwart op dreef

Algemeen

Hans Westdorp heeft met invaller Roel de Zwart de twaalfde ronde van de klaverjascompetitie gewonnen. Gerda en Freek Veeger blijven ruim aan de leiding in het algemeen klassement.

Hans Westdorp speelde deze week niet met vaste maat Meijert Laan. Hij speelt echter al jaren met Roel de Zwart in het Texels kampioenschap, dus dit koppel hoefde niet aan elkaar te wennen. Dat was goed te zien in de score, met vier regelmatige spelletjes van tussen de 1745 en 1857 werd de rondewinst binnengehaald. Zij kwamen tot 7229 punten en stijgen daarmee van vier naar twee in het klassement. Piet Kikkert en Petra Brands spelen tot nu toe een sterk seizoen. Na een tijdje in de top-5 te hebben meegedraaid waren zij na enkele wat minder goede ronden weggezakt in het klassement. Kikkert en Brands hebben echter de stijgende lijn weer te pakken. Ook zij wonnen alle vier de spelletjes met ook al regelmatige scores tussen 1829 en 1717 punten. Zij haalden 7055 punten en stijgen van tien naar zeven. Jelle Wiersma en Sjaak Sipsma werken zich na een matige seizoensstart steeds verder naar boven in het algemeen klassement. Ook deze week werd een mooie score neergezet. Zij haalden 6932 punten, goed voor een derde plaats. Het betekende weer een plekje winst, de heren lonken nu naar de middenmoot. Zij stijgen van dertien naar twaalf. Ook de leiders van het eerste uur - Theo Stoelinga en Jos Veeger - hebben de weg naar boven weer gevonden. Zij kwamen tot een score van 6753 punten en stijgen van zes naar vijf. Bart Weijdt en Willem Koomen tekenden voor de vijfde plaats dankzij een score van 6689 punten. Zij blijven daarmee elfde in het algemeen klassement. Het gemiddelde was met 6322 punten aan de hoge kant. Er werden 27 marsen gespeeld. 

Na twaalf ronden hebben Gerda en Freek Veeger het roer stevig in handen. Zij leiden met een voorsprong van 1366 punten van 1366 punten op Hans Westdorp en Meijert Laan. Tiny Zwaneveld en Piet Moree moesten een plaatsje inleveren en staan nu derde in het klassement. 

De podcast van 28 maart 2024.
Podcast Texel deze Week 28 maart 2024 Algemeen 35 minuten geleden
De kust bij paal 9 eind vorig jaar.
Inloopbijeenkomst onderzoek zuidwestkust Texel Algemeen 27 mrt, 11:00 1
Afbeelding
Diabetes Challenge 2024, wandelen om gezond te worden en te blijven Algemeen 27 mrt, 09:06
Afbeelding
Op zoek naar een leuke uitdaging?? Vacatures 26 mrt, 16:27 2
De schrijvers bij Bunker Texla.
Kennismaken met de Texelse geschiedenis Algemeen 26 mrt, 12:30 1
Afbeelding
Kunstlezing over Frans Hals bij Artex Cultuur 26 mrt, 10:15
Kikker
Kikker komt op bezoek in de bieb Algemeen 25 mrt, 20:11
Afbeelding
Tevoko-toernooi naar De Koog Sport 25 mrt, 14:30 3