Logo texelsecourant.nl
De net vernieuwde keuken van Flora na de brand.
De net vernieuwde keuken van Flora na de brand. (Foto: Flora)

Flora voorlopig dicht na brand

De brand van vorige week woensdag bij Juttersmuseum Flora aan de Pontweg, heeft meer schade aangericht dan in eerste instantie werd gedacht. Volgens André Eelman en Judith van der Zee van het museum zijn ze genoodzaakt om de komende maanden gesloten te blijven.

Aanvankelijk was de hoop om vóór de kerst alweer open te kunnen gaan. Nu is het streven om met de voorjaarsvakantie (half februari) weer open te gaan. Bij de brand ging de gehele inventaris van de net dit jaar vernieuwde keuken verloren. "Ook alles in het kantoor, de balie, museumcafé en souvenirshop is door de ernstige rook- en roetschade vernietigd. In dit gedeelte moeten alle wanden, plafonds, tegelwerk, elektra, entreebalie en een stuk dak vernieuwd worden." In de naast gelegen expositieruimte is de collectie door roet vervuild, maar dat kan worden schoongemaakt. "De collectie is gespaard gebleven." Een specialistisch schoonmaakbedrijf is inmiddels aan de gang om alles schoon te maken.

Jeroen van Hattum
Journalist Texelse Courant.
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!