Logo texelsecourant.nl
Robbert de Jong (Ronde om Texel) Dorian en Marc Röpke (Paal 17) bekrachtigen de samenwerking.
Robbert de Jong (Ronde om Texel) Dorian en Marc Röpke (Paal 17) bekrachtigen de samenwerking. (Foto: Job Schepers)

Dorian komt met eigen festival

Tweevoudig Olympisch kampioen windsurfen Dorian van Rijsselberghe start zijn eigen watersport- en muziekfestival op Texel, genaamd WAVES. De eerste editie van het festival vindt plaats van 19 tot en met 23 juni op het strand bij Paal 17 tijdens én in samenwerking met de Ronde om Texel.

Het sportieve programma van het vijfdaagse festival bestaat naast de Ronde om Texel uit een Grand Prix Foil Windsurfen, foil kitesurfen, freestyle kiten en een kite downwinder. Bij de toekomstig Olympische foil discipline wordt er met de plank over, in plaats van in, het water gevlogen. Daarnaast zijn er voor de bezoekers tal van andere water- en strandactiviteiten, van surf- & kite clinics tot beachyoga.

De 30-jarige windsurfer is naast initiatiefnemer ook festivaldirecteur, maar de komende edities zal hij vooral en bovenal nog deelnemer zijn. Van Rijsselberghe: "Ik vind het spelletje op het water nog te leuk om te stoppen. Zeker met de introductie van de foil is het leuker dan ooit. Ik kijk er nu al naar uit om hier in juni op mijn strand op de foil te kunnen strijden met de wereldtop. Vorig jaar heb ik de Ronde om Texel voor het eerst gefoiled, geweldig. Al is het niet makkelijk maar we kunnen nog even oefenen, nog zo'n 190 dagen."

Met Wulf, RONDÉ, Jeangu Macrooy en het Spaanse La Pegatina zijn de eerste vier namen van de muzikale line-up bekend. Van Rijsselberghe: "WAVES krijgt een programmering zodat iedereen na het actieve sporten of sport kijken nog kan genieten van heerlijke live-optredens op het strand. Bij WAVES komen allerlei muziekstromingen samen, of het nou pop, indie, of singer-songwriter is, waar iedereen zich thuis bij voelt of even flink bij uit zijn dak kan gaan."

De Texelaar bemoeit zich nadrukkelijk met het festival en zowel de sportieve als muzikale invulling ervan. "We hebben een nieuw evenement ontwikkeld, waarbij we de top watersport combineren met breedtesport, muziek en activiteiten voor de buitenmensen. Met WAVES zetten we echt een totaalconcept neer wat me trots maakt", besluit van Rijsselberghe.

De kaartverkoop voor WAVES is per direct gestart via wavesfestival.nl.

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Een vliegende auto die door de politie bij calamiteiten vanaf vliegbasis Leeuwarden wordt ingezet op de Waddeneilanden.Reageren!