Logo texelsecourant.nl


Schrik na in boom belande Piet

Reuring in De Koog waar het vanmorgen bijna allemaal misging op 5 december. Toen de kinderen van de Lubertischool aankwamen, hing er een Piet in de boom. Ondanks dat dit tot grote hilariteit onder de kinderen leidde, is dit natuurlijk een ernstige zaak. Want hoe kwam de Piet in de boom en waar was Sinterklaas?

De Piet in kwestie legde uit hoe hij samen met Sinterklaas een tandemsprong had gemaakt, maar dat er onderweg wellicht iets was fout gegaan en was hij met parachute en al in de boom terecht gekomen. Waar Sinterklaas was, wist hij niet en zijn prioriteit lag ook in eerste instantie bij het uit de boom komen. Terwijl de kinderen om de boom heen dromden, stonden de ouders toe te kijken. Niet één ouder stak even een hulpende hand toe, een kwalijke zaak. De kinderen probeerden van alles. Ze zochten een zaag, een trap en vroegen de juf om hulp. Het leek lange tijd niet goed te komen. 

Foto: Menno Heijn. 

Pas een kwartier later, toen er nog een flink aantal Pieten was komen opdagen, kwam de parapiet met een gevonden trappetje uit de boom. Van Sinterklaas ontbrak nog ieder spoor. Tot in de verte sirenes klonken. Met een noodgang kwam de ambulance er aan. Tot schrik en verbazing van iedereen kwam de goedheiligman op een brancard achter uit de ziekenwagen. Grote opluchting was er toen bleek dat de Sint vooral schrik had. Behalve een beetje pijn aan zijn been, was hij er goed vanaf gekomen.

Samen met de kinderen en de Pieten ging de goedheiligman naar binnen om samen te zingen en cadeaus uit te delen. Zowel jong als oud zong luidkeels mee. 


 
De goedheiligman op een brancard. 

Samen met de Pieten maken de leerlingen een markeringsteken in de hoop dat Sinterklaas alsnog landt. 

Uiteindelijk kwam alles toch nog goed. 

Job Schepers
Hoofdredacteur Texelse Courant| Horecaverslaggever| Texelaar met migratieachtergrond| ijsbaanverslaggever
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Evenementen op Texel zouden beter op elkaar afgestemd moeten worden:Reageren!